Tip: zo markeer je berichten als (on)gelezen in WhatsApp
Wouter Nijsen

WhatsApp laat je sinds kort berichten markeren als (on)gelezen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je een reminder voor jezelf wilt instellen. In deze tip laten we zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt de WhatsApp markeer als ongelezen-functie

WhatsApp markeer als ongelezenWhatsApp voor Android krijgt regelmatig updates  en enkele weken geleden werd er een handige feature aan de chat-app toegevoegd. Die maakt het mogelijk om berichten als ongelezen of juist gelezen te markeren. Ideaal als  je snel even WhatsApp  checkt, maar niet de tijd hebt om op berichten te reageren.

Door ze  als ongelezen te markeren, verschijnt er een groen bolletje achter het gesprek. Hierdoor herinner je jezelf eraan om op een later moment alsnog te reageren. In de stappen hieronder leggen we uit hoe de functie van WhatsApp werkt.

  1. Open WhatsApp op je Android-toestel en ga naar het overzicht met chats;
  2. Om een gesprek als ongelezen te markeren, dien je simpelweg op een chat te tikken en even vast te houden;
  3. Hierna verschijnt in een scherm  de optie `Markeer als ongelezen`.

En dat was het! Als gezegd verschijnt er nu een bolletje achter het gekozen gesprek, waardoor het lijkt alsof je nieuwe berichten nog niet hebt gelezen. Zo stel je als het ware een simpele reminder in voor jezelf om alsnog te reageren. De functie is ook te gebruiken om chats weer als gelezen te markeren. Dat werkt op dezelfde manier.

Lees meer over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.