De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Snel bestanden sturen op Android? Zo werkt Dichtbij delen!

Wouter Nijsen
23 april 2021, 13:29
1 min leestijd
YouTube video player

Wil je snel een foto of documentje delen met je vrienden of collega’s? Met Dichtbij delen stuur je heel snel en simpel bestanden naar anderen in de buurt. In deze video laten we zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Video van de week: Dichtbij delen werkt zo

Misschien ken je AirDrop wel, een functie waarmee Apple-gebruikers onderling bestanden kunnen delen. Android heeft een soortgelijke feature, maar noemt het ‘Dichtbij delen’ (of in het Engels: Nearby Share). Het is een simpele manier om foto’s, video’s, documenten of andere bestanden snel van de ene naar de andere Android-telefoon te sturen.

Snel bestanden delen met je Android-telefoon? Zo werkt Dichtbij delen!

Een groot voordeel is dat Dichtbij delen op vrijwel alle Android-smartphones werkt. Ook als een vriend(in), collega of familielid een oudere telefoon heeft, kun je nog prima van de functie gebruikmaken. Wel moet je de feature eerst activeren op je toestel. Check de video hierboven om te zien hoe je dit doet, en hoe het versturen van bestanden vervolgens in zijn werk gaat.

→ Meer weten? Check de geschreven uitleg over Dichtbij delen

Volg ons op YouTube

We plaatsen wekelijks een nieuwe video op ons YouTube-kanaal. De ene keer geven we aan waarom je een telefoon wel of niet moet kopen in een review. Zo bespraken we onlangs de Samsung Galaxy A52, OnePlus 9 en Motorola Moto G30. Maar we delen ook regelmatig tips om meer uit je Android-apparaten te halen. Ook staan we zo nu en dan stil bij grotere thema’s, zoals Android Auto en Android Automotive.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe filmpjes. Vergeet ook geen duimpje omhoog te geven, want daarmee help je ons enorm. Bedankt voor het kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu