De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: zoveel sterker is de HTC 10 dan de One M9

Wouter Nijsen
11 mei 2016, 13:06
2 min leestijd

De bekende YouTuber JerryRigEverything test alle belangrijke smartphones en onderwerpt ze aan een kras-, buig- en vuurtest. Ditmaal is de HTC 10 aan de beurt, die het er veel beter vanaf brengt dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de HTC 10 video

In het filmpje merkt JerryRigEverything op dat de HTC One M9, het vlaggenschip van vorig jaar, ondanks de metalen behuizing niet enorm stevig was. Zo kon het toestel met de nodige kracht gebogen worden en waren krasjes snel en goed zichtbaar. In een nieuwe video is te zien dat HTC de kwetsbare punten van de One M9 heeft aangepakt en zijn nieuwe vlaggenschip flink heeft verstevigd.

htc 10 video

Meteen wordt duidelijk dat de HTC 10 volledig van één blok metaal is gemaakt en minder gevoelig is voor krasjes. Dit is vooral zichtbaar bij de camera`s, die ditmaal worden beschermd door een stevig laagje glas. De vingerafdrukscanner krast wel makkelijk, maar dit heeft (gelukkig) geen invloed op de werking ervan. Ook is te zien dat de schuine randen aan de zijkanten ervoor zorgen dat de HTC 10 niet of nauwelijks buigt. Bij de HTC One M9 was dit compleet anders.

Meer over de HTC 10

De HTC 10 is verkrijgbaar in Nederland en België voor 749 euro. Het toestel beschikt over een Snapdragon 820-chip van Qualcomm, 4GB RAM en 32GB of 64GB aan opslagruimte. Het 5,2 inch-scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waarmee de HTC 10 het eerste HTC-toestel is met een QHD-scherm. Ook is er een verbeterde 12 megapixel-camera, 5 megapixel-camera, Android 6.0 met een simpelere versie van Sense en 3000 mAh-accu aanwezig. Door de usb-c-poort laadt de smartphone snel op.

Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een HTC 10 met abonnement, maar je kunt de telefoon ook los bestellen. Het overzicht wordt dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit teveel betaalt.

HTC Desire 610

HTC Desire 610 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC Desire 610 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu