Alcatel 3C 4G

Dit is de Alcatel 3C

Een 6-inch phablet voor maar 119 euro. Alcatel bewijst dat dit mogelijk is met de 3C. De telefoon hangt tegen het tabletsegment aan met dit formaat.  De phablet is ook uitgerust met een vingerafdrukscanner en een metalige look, waardoor het lijkt alsof je een veel duurder toestel in je handen hebt.

Als je het toestel van dichtbij bekijkt, zie je dat de schermresolutie minder is dan je op grond van het uiterlijk van de Alcatel 3C zou verwachten. De resolutie van de camera’s valt ook ietwat tegen en het geheugen is gering. De processor is goedkoop en langzaam en dat geldt eigenlijk een beetje voor alles wat er onder de hoogglanzende motorkap zit.

Pluspunten Alcatel 3C

  • 6 inch-scherm
  • Goedkoop
  • Tweede flitser aan de voorkant

Minpunten Alcatel 3C

  • Geen snel toestel
  • Schermresolutie niet top

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: enorm scherm

Voor sommigen zal het lastig zijn om het scherm te bedienen met één hand. Voor anderen minder, dankzij de moderne 18:9-beeldverhouding, waardoor het toestel langer en smaller is dan de generaties hiervoor. Ook die beeldverhouding heeft Alcatel afgekeken bij de dure topmodellen van de grote telefoonfabrikanten.

De resolutie van het scherm is echter niet zo groot: 1440 bij 720 pixels is maar net genoeg voor zo’n groot scherm. Het is echter wel energiebesparend, en dat is dan wel weer een belangrijk punt. De telefoon heeft een 3000 mAh-accu, wat niet veel is voor een toestel van deze omvang.

Energiebesparend en langzaam

Ook energiebesparend is de MediaTek MT8321-processor met 1GB RAM erbij. Dit houdt in dat de Alcatel 3C een langzaam toestel is dat je niet kunt belasten met zware, energieslurpende activiteiten zoals snelle race- of schietspellen. Een eenvoudiger spelletje of een film bekijken in een niet al te hoge resolutie is echter geen probleem.

Bijzonder zijn de camera’s niet en dat valt gezien de prijs ook niet te verwachten. Op de achterkant zit een 8 megapixel-camera. De camerasoftware voegt zelf extra pixels toe aan de foto’s, waardoor het lijkt alsof ze zijn gemaakt met een 13-megapixelcamera. Zo’n toevoeging leidt echter wel tot vagere plaatjes, wat goed te zien is als je er een beetje op inzoomt.

Flitser voor selfies

De frontcamera maakt selfies in een resolutie van 5 megapixel. Met dezelfde softwaretruc kan dat worden opgekrikt tot 8 megapixel. Bijzonder is dat zowel de achtercamera als de frontcamera zijn voorzien van een led-flitser. Selfies in het donker worden dus ook goed belicht, en niet alleen maar met het schijnsel van het scherm en omgevingslicht zoals bij de meeste andere telefoons.

Het opslaggeheugen is slechts 16GB groot, waarvan maar 9GB vrij te gebruiken is. Er kan een micro-sd-geheugenkaartje in worden gestoken om dit uit te breiden met maximaal 128GB.

Dit toestel koop je als… je een hele goedkope én hele grote phablet wilt hebben die er goed uitziet.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 3C 4G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu