De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Alcatel kondigt 5-, 3- en 1-series aan met voorkantvullend scherm

Rick van der Veer
24 februari 2018, 19:00
2 min leestijd
Alcatel kondigt 5-, 3- en 1-series aan met voorkantvullend scherm

Alcatel is de eerste fabrikant die dit jaar het Mobile World Congress aangrijpt om nieuwe smartphones te presenteren. De 5-, 3- en 1-smartphones bieden allemaal een randloos display voor een relatief lage prijs.

Lees verder na de advertentie.

Alcatel 1, 3 en 5 officieel: grote displays voor een lage prijs

Alcatel heeft drie reeksen aan smartphones aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona: de Alcatel 1, 3 en 5. Wat opvalt, is dat al deze smartphones uitgerust zijn met een 18:9-display, een feature die tot dusver vooral op high-end smartphones terug te vinden was. Verder belooft Alcatel dat al deze toestellen tijdig voorzien worden van Android-updates, al heeft het bedrijf niet de beste reputatie op dat gebied.

De Alcatel 5 is de duurste van het stel, en is voorzien van een metalen unibody-behuizing. Het grote display heeft een diagonaal van 5,7 inch, terwijl er een octacore-chipset van MediaTek onder de motorkap zit. De frontcamera is voorzien van twee sensoren, waarvan er eentje een wijdhoeklens heeft. Al deze hardware wordt helaas aangestuurd door Android 7.0 (Nougat), een versie die ruim anderhalf jaar uit is. De Alcatel 5 ligt binnenkort al in de winkels voor 229 euro.

In de 3-serie brengt Alcatel maar liefst drie toestellen uit: de Alcatel 3, 3x en Alcatel 3c. Deze toestellen hebben displays van respectievelijk 5,5, 5,7 en 6 inch, met dubbele camera’s achterop voor de 3x en 3v. Opvallend genoeg draaien de Alcatel 3 en 3v op Android 8.0 (Oreo), maar de 3x op Android 7.0. De adviesprijs van de drie toestellen ligt tussen de 149 en 189 euro, en zijn dit kwartaal nog te bestellen.

Alcatel 1X en 1C

In het absolute budgetsegment brengt Alcatel de 1x en 1c uit. Dit zijn de eerste smartphones die een 18:9-display en een prijskaartje van onder de 100 euro hebben. De twee toestellen zijn nagenoeg gelijk wat hun specificaties betreft, met een quadcore-chip van MediaTek en 1GB werkgeheugen aan boord.

Verder lopen de telefoons op Android Go, een lichtere versie van Android gericht op goedkope smartphones. De Alcatel 1c is daarnaast voorzien van dualsim-ondersteuning, al zul je de 1x zonder dualsim moeten aanschaffen als je ook 4G-ondersteuning wil. Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar liggen deze toestellen in de winkel.

Lees ook: Vooruitblik: dit verwachten we van Mobile World Congress 2018

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter of download de Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Alcatel 3C 4G
Alcatel 3C 4G

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu