Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Alcatel One Touch Pop C9

Alcatel One Touch Pop C9
Scherm 5.5 inch
Camera 8 megapixel

Alcatel One Touch Pop C9: phablet met een laag prijskaartje

De Alcatel One Touch Pop C9 is een budgettoestel van Alcatel en de opvolger van de One Touch Pop C7. De smartphone heeft redelijke specificaties en draait standaard op Android 4.2 (Jelly Bean). Het toestel heeft een erg groot scherm van 5,5 inch met een relatief lage resolutie van 960 bij 540 pixels (200 ppi). De Pop C9 is geschikt voor mensen die een degelijke, grote smartphone willen voor een lage prijs. De C9 is door zijn prijskaartje van 180 euro dan ook goedkoop te noemen.

Door het grote scherm is de One Touch Pop C9 zeer geschikt voor het afspelen van video`s en het spelen van een spelletje. De smartphone  wordt aangestuurd door een 1,3Ghz quadcore-processor van Mediatek en heeft een aparte grafische chip van ARM. Ook is er 1GB werkgeheugen aanwezig en daarmee is het toestel  redelijk vlot.

De Alcatel One Touch Pop C9 in vogelvlucht

De Alcatel One Touch Pop C9 kenmerkt zich door het grote 5,5 inch-scherm. Daarnaast combineert het toestel een lage prijs met redelijke  specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Fijn 5,5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Rappe 1,3GHz quadcore-processor levert prima prestaties
  • 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig
  • Voorzien van Android 4.2 (Jelly Bean)

Meer over de Alcatel One Touch Pop C9

Alcatel One Touch Pop C9Door het grote scherm is de Alcatel One Touch Pop C9 erg geschikt voor het bekijken van filmpjes en spelen van games. Wel jammer is de relatief lage resolutie (960 bij 540 pixels), die zorgt voor een pixeldichtheid van 200 ppi. Hierdoor ogen beelden wat korrelig en zijn afzonderlijke pixels te onderscheiden.

Ook wat opslagruimte betreft is de One Touch Pop C9 beperkt; er is standaard maar 4GB aanwezig. Dit is wel middels een microSD-geheugenkaartje uit te breiden tot maximaal 32GB. Op het toestel is een 8 megapixel-camera aanwezig waarmee redelijke  foto’s geschoten kunnen worden. Met de 2 megapixel-frontcamera is het mogelijk om selfies te maken en gebruik te maken van diensten als Skype. De batterij heeft een capaciteit van 2500 mAh en staat garant voor zo’n 550 uur stand-by tijd.

Met Android 4.2 (Jelly Bean) beschikt de One Touch Pop C9 over een verouderde versie van Android. Toch zal dit besturingssysteem voldoende zijn voor de mensen waarop dit toestel is gericht. Wel is het fijn  dat Alcatel geen onnodige Android-schil over Jelly Bean heen legt. Daarentegen  zijn er enkele lichte aanpassingen doorgevoerd, die het toestel nog gebruiksvriendelijker maken.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Alcatel One Touch Pop C9 met abonnement.

Pluspunten One Touch Pop C9

  • Lekker groot 5,5 inch-scherm
  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor
  • Gunstig prijskaartje

Minpunten One Touch Pop C9

  • 8 megapixel-camera valt tegen
  • Slechts 1GB aan werkgeheugen
Alcatel One Touch Pop C9
Welke Alcatel One Touch Pop C9 wil je?
Wij hebben momenteel geen Alcatel One Touch Pop C9 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Alcatel introduceert One Touch Idol X+, POP C9 en budgettablets

Alcatel introduceert One Touch Idol X+, POP C9 en budgettablets

Nieuws Alcatel heeft tijdens technologiebeurs CES de One Touch Idol X+ en POP C9 smartphones onthuld. De Idol X+ is Alcatels eerste smartphone met een octacore-cpu, terwijl de POP C9 opvalt…