Alterdesk: zakelijk alternatief voor WhatsApp nu beschikbaar

Gijs Ettes
21 november 2014, 15:45
1 min leestijd
Alterdesk: zakelijk alternatief voor WhatsApp nu beschikbaar

De nieuwe Android-app Alterdesk moet het zakelijke alternatief voor WhatsApp worden. De chat-app werd ontwikkeld door Nederlanders en werkt met veel verschillende apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligde communicatie

Volgens de makers moet Alterdesk een einde maken aan de stroom e-mails die dagelijks worden verzonden en communicatie binnen bedrijven korter en bondiger maken. De app is vergelijkbaar met WhatsApp en laat werknemers realtime met elkaar communiceren. Bovendien werkt hij met zowel smartphones, tablets (Android én iOS) en desktopcomputers en zelfs met Android Wear-horloges en Google Glass. Verder  bestanden zijn gemakkelijk te delen, tot een grootte van maximaal 100MB per bestand en 1GB per bericht. Daardoor ben je niet verplicht om Dropbox of WeTransfer te gebruiken wanneer je grote bijlages wilt verzenden.

De chat-app  is vrij laagdrempelig en daardoor geschikt als je werkt in projectgroepen en regelmatig kort moet schakelen met collega’s die op pad zijn. Bestanden die via Alterdesk worden gedeeld, worden beveiligd gearchiveerd. Desgewenst kun je aangeven dat een bericht of document na verloop van tijd automatisch wordt verwijderd. Communicatie is sowieso zwaarbeveiligd: Alterdesk maakt naar eigen zeggen op ieder continent gebruik van eigen datacenters die zijn gecertificeerd volgens internationale veiligheidsstandaarden. De chat-app is onder meer beveiligd met gebruikersauthenticatie en applicatiebeveiliging.

Alterdesk downloaden

Alterdesk bevindt zich momenteel nog in de bètafase, waardoor je de onbeperkte Pro-versie gratis kunt downloaden. Het abonnement is bovendien levenslang gratis. Na de bètaperiode betaal je voor de Pro- en Enterprise-abonnementen respectievelijk 3 en 6 euro per maand. Meer over de abonnementen en prijzen lees je hier.

Download Alterdesk in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu