Anchor is een sociaal netwerk voor korte audioblogs

Erwin Vogelaar
2 oktober 2016, 18:55
2 min leestijd
Anchor is een sociaal netwerk voor korte audioblogs

Anchor maakt podcasten heel erg makkelijk, zowel voor makers als luisteraars. Alles wat je nodig hebt is de app. Je krijgt maximaal twee minuten de tijd om iets te vertellen.

Lees verder na de advertentie.

Anchor

In Anchor draait alles om korte audioblogs die maximaal twee minuten mogen duren. Het is podcasten in de meest basisvorm. Maar waar podcasten voornamelijk eenrichtingsverkeer is, wil deze app echt een sociaal netwerk zijn. Zodra jij een audioblog plaatst, kunnen anderen daar namelijk met audio op reageren door hun visie op het onderwerp in te spreken of hun ervaringen te delen. Hoe dat in zijn werk gaat kun je zien in onderstaande video:

De app laat je heel slim starten met bloggen. Na het downloaden en inloggen, leidt een prettige stem je door Anchor heen. Hiermee wordt direct het belang van audio mee benadrukt. De introductie luistert makkelijk weg en voelt persoonlijk aan, zoals de audioblogs ook horen te zijn. Voor je er erg in hebt, staat door de introductie al je eerste audioblog, of wave, online. Waves van anderen kun je luisteren door op onderwerp te zoeken. Luister je naar iemand die je nog niet eerder gehoord hebt, dan krijg je eerst een ingesproken introductie.

De app is al sinds begin dit jaar verkrijgbaar voor iOS. Voor Android was er al een tijdje een bètaversie beschikbaar om te kijken of de app goed werkte. Inmiddels is de volledige app gewoon in de Play Store te downloaden. Aangezien Anchor al een tijdje meegaat, zijn er al een hoop waves gemaakt en is er dus genoeg te luisteren.

Anchor downloaden

Je kunt de app gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt wel om 19MB vrije ruimte. Ook heb je minimaal Android 4.3 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download Anchor in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu