Android Wear-app ontvangt flinke update, download hem hier

Gijs Ettes
22 april 2015, 7:59
2 min leestijd
Android Wear-app ontvangt flinke update, download hem hier

Google heeft de Android Wear-app van een lik verf voorzien en nieuwe functies toegevoegd. De update komt kort na de toevoeging van onder meer een nieuw app-overzicht en wifi-ondersteuning aan het besturingssysteem voor smartwatches.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in de Android Wear-app

De companion-app waarmee je een  smartwatch aan je smartphone koppelt en bijvoorbeeld meldingen  en watchfaces instelt, heeft een nieuw design gekregen. Boven in beeld is nu een foto te zien van het horloge dat je gebruikt en de secties eronder worden weergegeven in de kaartenstijl die we kennen van bijvoorbeeld Google Now. Kaarten zijn ook gemakkelijker te onderscheiden en nieuwkomers kunnen direct tips voor gebruik lezen, apps vinden en horlogemeldingen uitproberen.

Bij het starten van de vernieuwde Android Wear-app wordt ook gevraagd om Google Fit en Wear cloud sync in te schakelen. Dat laatste is nodig om je smartwatch verbinding te laten maken met wifi (iets dat je later nog in de instellingen moet aanzetten).

Verder heb je vanaf nu de mogelijkheid om meerdere smartwatches te koppelen en om agenda-afspraken van al je accounts weer te geven. Het instellingenvenster is overzichtelijker gemaakt, zodat je gemakkelijk je smartwatch beheert.

De laatste versie van de Android Wear-app is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in Google Play, maar wel via deze link handmatig als apk-bestand te downloaden.

Nieuwe functies voor Android Wear

Android Wear gaat flink op de schop deze week. Het platform heeft na de laatste update een nieuw app-overzicht dat je opent door van rechts naar links te swipen. Door nogmaals te swipen, kom je bij je contactenlijst. Swipe nog een keer en je ziet een rij met allerlei commando`s, zoals `maak een notitie`, die je normaal gesproken  ook met het Ok Google-commando en je stem kunt uitvoeren.

apps

Een andere belangrijke verbetering is de ondersteuning voor wifi-netwerken. Hierdoor kan de smartwatch zelfstandig data synchroniseren, ook als je smartphone niet in de buurt is. Tot slot  nieuw zijn de opties om emoji op het scherm te tekenen en te versturen en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om apps altijd aan te laten staan. Ook het scherm blijft dan  ingeschakeld, wat handig is tijdens het gebruik van bijvoorbeeld fitness- of navigatie-apps.

Check ons overzicht met de 10 beste smartwatches.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu