De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Backtrackit is een muziekspeler voor muzikanten

Rick van der Veer
9 maart 2017, 15:15
2 min leestijd
Backtrackit is een muziekspeler voor muzikanten

Backtrackit is een handige app voor muzikanten die graag met hun favoriete nummers meespelen. De app kan toonsoorten detecteren, tempo’s aanpassen en toonladders weergeven.

Lees verder na de advertentie.

Musiceren met Backtrackit

Backtrackit helpt je met het uitvogelen van je favoriete nummers om ze zelf na te kunnen spelen. De app lijkt op het eerste gezicht een muziekspeler zoals iedere andere app, maar is door zijn features vooral interessant voor muzikanten.

De app biedt een aantal muziektechnische opties om jou als muzikant te helpen. Backtrackit laat per nummer zien in welke toonsoort het stuk geschreven staat, en wat het tempo is. Deze opties kun je tijdens het afspelen aanpassen. Dit is vooral handig als je mee wil zingen en het nummer op jouw stembereik wil aanpassen. Als je het nummer op jouw instrument niet bij kunt houden is het daarnaast handig om het tempo te verlagen.

De kwaliteit van je muziek blijft tijdens het aanpassen hetzelfde. Veel apps vertragen of versnellen de muziek als je de toonsoort aanpast, maar Backtrackit compenseert hiervoor en houdt het tempo in iedere situatie hetzelfde. Ondanks dat sommige muziek een beetje raar klinkt als je het nummer veel hoger of lager maakt zitten er geen vreemde verstoringen in.

Backtrackit helpt je daarnaast met het organiseren van je muziekbestanden. Doordat de app al je nummers bij voorbaat analyseert, kun je je nummers sorteren op toonsoort en tempo. Dit kan vooral handig zijn als je een specifieke toonladder wil oefenen, en mee wil spelen met een nummer dat in die toonsoort staat.

Sommige complexe nummers worden niet goed herkend door Backtrackit. Vooral complexere muziek brengt de app in de war, zoals jazz of prog-rock, waarbij vaak van toonsoort gewisseld wordt. De app is nog altijd volop in ontwikkeling, dus de kans bestaat dat het in de toekomst mogelijk wordt meerdere toonsoorten per nummer te herkennen.

Backtrackit downloaden

Backtrackit is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.4 of hoger nodig.

Download Backtrackit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu