Bamboo Paper: digitaal tekenblok nu ook beschikbaar in Google Play

bamboo paperDe teken-app Bamboo Paper van tabletfabrikant Wacom was al eerder beschikbaar voor iOS en heeft vandaag ook zijn weg naar Google Play (en de app stores van Amazon en Windows) gevonden. Met de app kun je op een elegante manier schetsen, schrijven of schilderen en je ideeën bewaren in een gepersonaliseerde bibliotheek. Zo kun je de omslag en papiersoort van je digitale notitieblok kiezen, al is de keuze niet reuze. De app is geoptimaliseerd voor Android-tablets, maar werkt ook op smartphones.

Bij het tekenen heb je beschikking over een zestal pennen en penselen en drie diktes. Verder zijn er een behoorlijk aantal kleuren om uit te kiezen en een gum om kleine foutjes ongedaan te maken, al kun je daarvoor ook de terugknop gebruiken. Het is gemakkelijk om nieuwe pagina’s aan te maken en afbeeldingen uit je galerij te importeren, maar helaas ontbreekt de optie om tekst in te voeren middels het toetsenbord. Je moet dus met je vinger of een stylus schetsen.

Bamboo Paper is vooralsnog beperkt

Bamboo Paper is dan ook voornamelijk geschikt voor schilders of tekenaars die niet altijd een zwaar tekenblok bij zich hebben. Als app voor het aanmaken van geschreven notities, taken of herinneringen is hij ongeschikt; daarvoor kun je beter Evernote of Google Keep gebruiken.

Wil je Bamboo Paper niettemin uitproberen, dan kan dat via de link hieronder. De app werkt met Android 4.0+ en neemt iets meer dan 50MB ruimte in beslag.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download Bamboo Paper in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.