De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Basket: fraaie app om offline artikelen te lezen en delen

Wouter Nijsen
23 maart 2016, 13:15
2 min leestijd
Basket: fraaie app om offline artikelen te lezen en delen

Basket is een nieuwe app om interessante artikelen te verzamelen en met anderen te delen. De app doet daarmee denken aan Pocket, al zijn  er ook enkele unieke features aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Basket

Pocket is verreweg de populairste app om artikelen voor later op te slaan. Basket doet in de basis weinig nieuws, maar onderscheidt zich  door de opties om artikelen te organiseren en doorzoeken. Artikelen worden op type (artikelen, video’s of documenten) gesorteerd, maar je kunt ze ook een label geven.  Met de labels worden korte teksten  van uitgebreide  artikelen gescheiden, waarbij je ook kunt aangeven dat ze gedeeld moeten worden. In het hamburgermenu worden alle categorieën netjes onder elkaar gezet.

De labels en categorieën maken het ook makkelijker om naar artikelen te zoeken. Zoek je liever op de traditionele manier, dan kun je in de balk bovenin een aantal steekwoorden invoeren. Het opslaan van artikelen doe je door in Chrome op het instellingenknopje te tikken, te kiezen voor `Delen…` en vervolgens op  `Add to Basket` te drukken. Je hebt ook de optie om in Basket een url in te voeren.  Dit werkt vaak net ietsjes sneller dan via Chrome.

Basket heeft een ingebouwde leesmodus en maakt gebruik van een prettig lettertype, dat je desgewenst kunt aanpassen. Ook kun je instellen om artikelen alleen met een wifi-verbinding te synchroniseren, wat handig is voor gebruikers met een kleine databundel. Artikelen zijn sowieso offline beschikbaar en kun je ook importeren uit diensten als Flipboard en Feedly. Tot slot zijn er diverse manieren om artikelen met andere gebruikers of je vrienden te delen.

Basket voor Android downloaden

Basket staat gratis in Google Play en is via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie is 7,2MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger benodigd.

Download Basket in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu