De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit zijn de 5 beste agenda-apps voor je Android-smartphone

Wouter Nijsen
7 oktober 2019, 16:42
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste agenda-apps voor je Android-smartphone

Je Android is het ideale apparaat om je agenda mee bij te houden, maar met welke app kun je dat het beste doen? Er zijn immers honderden agenda-apps in de Play Store te vinden. Dit zijn de beste agenda-apps voor Android op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 5 beste agenda-apps voor Android

1. Google Agenda

agenda-apps voor Android

Google Agenda mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De app wordt al jaren door enorm veel mensen gebruikt, zowel op mobiele apparaten als op het web. Google Agenda voor Android kenmerkt zich door het grote gebruiksgemak en fijne interface. Het toevoegen van een afspraak, verjaardag of andere gebeurtenis is zo gepiept en met de verschillende weergaven zie je direct wat er op de planning staat.

Daarnaast is het mogelijk om data uit e-mails te gebruiken om automatisch afspraken in de agenda te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een een vliegticket of hotel geboekt, dan wordt de data direct overgeheveld naar een afspraak in Agenda. Dit alles wordt verder op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Kenmerkend zijn de gekleurde blokken en ronde actieknop rechtsonder.

Download Google Agenda in de Play Store (gratis)

2. aCalendar

agenda-apps voor Android

aCalendar is een vrij complete agenda-app, die vanaf de grond af opgebouwd is voor snelle prestaties. De app biedt een aantal functies die je niet bij andere apps terugvindt, zoals het makkelijk kopiëren van evenementen tussen agenda’s en het delen per qr-code. aCalendar toont je agenda’s niet alleen per week of maand, maar heeft ook een handige overzichtsweergave waarbij alles onder elkaar staat.

Ondanks dat de app al lang bestaat, wordt hij nog trouw bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden. Bovendien synchroniseert aCalendar met je dienst naar keuze, zodat je al je wijzigingen in de cloud worden opgeslagen. Er bestaat ook een Plus-versie, die naast het toevoegen van thema’s en zakelijke features ook alle advertenties weghaalt. Deze kost vijf euro.

Download aCalendar in de Play Store (gratis)

3. Cal

agenda-apps voor Android

Cal is afkomstig van de makers van de fijne taken-app Any.do en zonder twijfel één van de beste agenda-apps voor Android. Cal onderscheidt zich voornamelijk door de minimalistische aanpak en fijne interface. Laatstgenoemde maakt gebruik van grote blokken, zodat je met één oogopslag weet wat je per dag te wachten staat. Net als de meeste apps uit dit lijstje werkt Cal met Google Agenda en andere diensten om het maken en onderhouden van afspraken te versimpelen.

Een handige functionaliteit van Cal is de integratie met diverse navigatie-apps, zoals Google Maps en Waze. Hiermee helpt de app je ook met het reizen tussen verschillende afspraken. Met de handige widget zie je te allen tijde je afspraken en kun je op verschillende manieren met mensen contact opnemen.

Download Cal in de Play Store (gratis)

4. Microsoft Outlook

agenda-apps voor Android

Microsoft Outlook biedt meer dan alleen een agenda-functie, want ook e-mails of bestanden kun je hierin vinden en direct gebruiken. Je Postvak IN is eigenlijk een hub van alles wat je nodig hebt. Zo maak je snel een afspraak, waarbij je direct de juiste bijlages toevoegt of deel je je beschikbaarheid met de gevraagde collega’s. Andere Microsoft-diensten – zoals Word en PowerPoint – zijn gelijk te gebruiken en ook kun je verschillende agenda’s beheren.

Daarnaast kun je de beschikbaarheid van anderen checken en direct wat inplannen, uitnodigingen accepteren of een terugkerende afspraak maken. Ook kun je makkelijk en snel agenda’s toevoegen die te maken hebben met sport of televisie, zodat je nooit wat mist. Integratie met onder andere Evernote, Facebook of Wunderlist is ten slotte aanwezig; tal van mogelijkheden dus.

Download Microsoft Outlook in de Play Store (gratis)

5. Digical Agenda

agenda-apps voor Android

Ben je op zoek naar een agenda-app die je qua looks geheel kunt personaliseren, bekijk dan Digical Agenda eens. Zo heb je de keuze uit verschillende kalenderweergaven en kun je alles personaliseren qua kleuren van de agenda’s. Met behulp van de verschillende widgets zorg je er ook voor dat je al jouw afspraken snel ziet op één van je homescreens. In de gratis variant zie je advertenties, maar in de betaalde variant zijn deze niet aanwezig.

Uiteraard heeft ook Digical ook allerlei andere handige functies aan boord. Zo kun je snel naar de juiste afspraak zoeken. Als je een afspraak maakt, kies je direct de juiste agenda en nodig je de juiste personen uit. Je kunt de weersvoorspellingen zien en als je veel in het buitenland zit, kun je ook snel iets plannen in de juiste tijdzone.

Download Digical Agenda in de Play Store (gratis)

Wat is jouw favoriete agenda-app voor Android? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu