De 5 beste agenda-apps voor je Android
Wouter Nijsen

Je Android is het ideale apparaat om je agenda mee bij te houden, maar met welke app kun je dat het beste doen? Er zijn immers honderden agenda-apps in Google Play te vinden. Dit zijn de beste agenda-apps voor Android op een rijtje.

Dit zijn de 5 beste agenda-apps voor Android

1. Google Agenda

agenda-apps voor AndroidGoogle Agenda mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. De app wordt al jaren door enorm veel mensen gebruikt, zowel op mobiele apparaten als op het web. Google Agenda voor Android kenmerkt zich door het grote gebruiksgemak en fijne interface. Het toevoegen van een afspraak, verjaardag of andere gebeurtenis is zo gepiept en met de verschillende weergaven zie je direct wat er op de planning staat.

Daarnaast is het mogelijk om data uit e-mails te gebruiken om automatisch afspraken in de agenda te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een een vliegticket of hotel geboekt, dan wordt de data direct overgeheveld naar een afspraak in Agenda. Dit alles wordt verder op een aantrekkelijke manier gepresenteerd, waarbij het Material Design centraal staat. Kenmerkend zijn de gekleurde blokken en ronde actieknop rechtsonder.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

2. aCalendar

agenda-apps voor AndroidaCalendar is een vrij complete agenda-app, die vanaf de grond af opgebouwd is voor snelle prestaties. De app biedt een aantal functies die je niet bij andere apps terugvindt, zoals het makkelijk kopiëren van evenementen tussen agenda’s en het delen per qr-code. aCalendar toont je agenda’s niet alleen per week of maand, maar heeft ook een handige overzichtsweergave waarbij alles onder elkaar staat.

Ondanks dat de app al lang bestaat, wordt hij nog trouw bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden. Bovendien synchroniseert aCalendar met je dienst naar keuze, zodat je al je wijzigingen in de cloud worden opgeslagen. Er bestaat ook een Plus-versie, die naast het toevoegen van thema’s en zakelijke features ook alle advertenties weghaalt. Deze kost zo’n vier euro.

Download aCalendar in Google Play (gratis)

3. Cal

agenda-apps voor AndroidCal is afkomstig van de makers van de fijne taken-app Any.do en zonder twijfel één van de beste agenda-apps voor Android. Cal onderscheidt zich voornamelijk door de minimalistische aanpak en fijne interface. Laatstgenoemde maakt gebruik van grote blokken, zodat je met één oogopslag weet wat je per dag te wachten staat. Net als de meeste apps uit dit lijstje werkt Cal met Google Agenda en andere diensten om het maken en onderhouden van afspraken te versimpelen.

Een handige functionaliteit van Cal is de integratie met diverse navigatie-apps, zoals Google Maps en Waze. Hiermee helpt de app je ook met het reizen tussen verschillende afspraken. Met de handige widget zie je te allen tijde je afspraken en kun je op verschillende manieren met mensen contact opnemen.

Download Cal in Google Play (gratis)

4. Jorte

agenda-apps voor AndroidJorte gaat al heel wat jaartjes mee, maar dat maakt de app niet minder goed. De app mag er dan niet zo flitsend uitzien, maar is vooral interessant vanwege de vele opties om de app te personaliseren. Zo kun je ‘m van een eigen thema voorzien, waardoor je agenda een stukje persoonlijker wordt. Daarnaast toont Jorte bij elke afspraak een icoontje, wat opvallend handig is. Zo zie je gelijk of je op reis gaat, naar familie moet of een etentje hebt.

Jorte staat helemaal op zichzelf, maar is ook te benaderen met de handige widget. Deze kan een compleet scherm van je Android vullen, zodat je alle afspraken over een hele maand ziet staan. Ook daar worden de handige icoontjes gehanteerd.

Download Jorte in Google Play (gratis)

5. Business Calendar

agenda-apps voor AndroidBen je op zoek naar een agenda-app die je vooral voor zakelijke doeleinden wilt gebruiken, dan moet je zeker Business Calendar eens proberen. Business Calendar oogt op het eerste gezicht wat simpel, maar is uitgebreider dan je denkt. De app werkt – net als Google Agenda – met gekleurde blokken en is met verschillende diensten te synchroniseren. Een toffe eigenschap is de ingebouwde zoekfunctie, waarmee je binnen een mum van tijd een specifieke afspraak hebt gevonden. Dat is natuurlijk erg handig wanneer je met veel verschillende mensen binnen dezelfde agenda werkt.

Daarnaast heb je veel verschillende mogelijkheden om Business Calendar te personaliseren. Zo heb je zelf in de hand welke kleuren worden gebruikt om afspraken te duiden en zijn er verschillende instellingen om allerlei zaken volledig aan te passen.

Download Business Calendar in Google Play (gratis)

Wat is jouw favoriete agenda-app voor Android? Laat het ons weten in de comments!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.