De 8 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2016

Thomas Haenen
24 juli 2016, 19:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 29 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de vernieuwde Google Arts & Culture-app, Tinder Social voor vriendengroepen en het ontspannen puzzelspel Polyforge. Lees gauw verder!

De beste Android-apps van week 29

1. Google Arts & Culture

google arts & culture

Google heeft een app waarin allerlei kunstwerken en geschiedenisstukken uit musea te bezichtigen zijn. Google Arts & Culture bestaat ook als website, maar de app is natuurlijk voor ons het meest interessant. Het idee is van de applicatie is dat je objecten en schilderijen van meer dan duizend verschillende musea kunt bekijken. Je mag zover inzoomen als je zelf wil, dus je kunt echt alle details goed bekijken zonder dat er iemand naast je in het museum raar kijkt of de suppoost zenuwachtig wordt. De app is onlangs flink vernieuwd, zodat je kunt zoeken op specifieke periodes of kunststromingen.

Kijk je bijvoorbeeld bij de kunststromingen, dan kun je na de keuze voor een specifieke stroming ook nog het jaartal of het kleurgebruik invoeren. Op deze manier kun je echt struinen door het diverse aanbod. Soms kun je objecten ook bekijken alsof je in het museum staat via een soort Google Street View.

Download Google Arts & Culture in Google Play (gratis)

2. Bitmoji en Snapchat

snapchat

Met Bitmoji maak je een grappige cartoonversie van jezelf. Vervolgens kun je het zelfgemaakte poppetje aankleden en voorzien van de meest overdreven gezichtsuitdrukkingen. De poppetjes kunnen in foto’s geplakt worden om ze een stuk levendiger te maken.

Bitmoji werd onlangs overgenomen door Snapchat. Als je beide apps op je telefoon hebt staan, ontgrendel je nu Friendmoji. Daarmee kun je Bitmoji maken van je vrienden en direct verwerken in je Snaps.

Download Bitmoji in Google Play (gratis)

3. Péago

peago-icon

Wanneer je over de Franse snelwegen heen rijdt, zul je vast bekend zijn met de forse bedragen die je aan tol betaald. Met de handige Android-app Péago kun je echter makkelijk besparen op tolgeld. Dat doet de app door je op de juiste momenten af te laten slaan, zodat je niet tegen onnodig hoge kosten aanloopt. De app is sinds kort helemaal gratis en heeft bovendien een fris nieuw design gekregen.

Péago houdt precies bij hoeveel geld je bespaart en is daarnaast gemakkelijk in gebruik. Je dient simpelweg een vertrekpunt en eindbestemming in te voeren, vervolgens op ‘Verder’ te drukken en aan te geven in welke klasse jouw voertuig valt. Hierna word je in realtime voorzien van handige informatie.

Download Péago in Google Play (gratis)

4. Tinder Social

Tinder-icon

Net als met Tinder draait het bij Tinder Social om matches te vinden; dit keer niet met individuen, maar met complete vriendengroepen. Zo kun je nieuwe groepen mensen ontdekken voor feestjes, evenementen of vakanties. Nog altijd moet je vegen om aan te geven dat je iemand wel ziet zitten. Leden van een groep kunnen individueel swipen, en zodra één lid van beide groepen naar rechts veegt heb je een match. Er is dus geen akkoord van de hele groep vereist.

Tinder Social is vooralsnog slechts beschikbaar in een handjevol landen, waaronder de Verenigde Staten. In Nederland kan het nog niet gebruikt worden, maar de uitrol zal vermoedelijk niet al te lang op zich laten wachten.

Download Tinder in Google Play (gratis)

5. Polyforge

Polyforge

In deze game is het de bedoeling om de vorm van een object in te kleuren terwijl een pijltje in hoog tempo rondom het object draait. Het is aan jou om overal een beetje verf aan te brengen, zonder dat je over een bestaande lijn heen schildert. Polyforge begint makkelijk, maar wordt al snel behoorlijk lastig.

Het spel kan heel rustgevend overkomen, door de kleurrijke graphics en de ontspannen muziek. Polyforge is bovendien helemaal gratis en daarmee perfect om deze zomer een keer uit te proberen.

Download Polyforge in Google Play (gratis)

6. Google Maps

Google Maps

Google heeft enkele nieuwe functies voor Google Maps beschikbaar gesteld, waardoor het makkelijker is om nieuwe elementen aan de kaarten toe te voegen. Google Maps is al een bijzonder uitgebreide app met een hoop locaties en informatie over die locaties. Deze functies worden steeds verder uitgebreid, zodat we inmiddels in een oogopslag kunnen zien wat de openingstijden van een locatie zijn, alle contactinformatie krijgen, de tijden zien waarop het rustig en druk is en hoelang men gemiddeld op de locatie blijft.

Als je nu in de app naar een locatie gaat, dan staat er tussen alle info de knop ‘Een bewerking voorstellen’. Druk je hier op, dan kun je met een slider aangeven of de locatie permanent gesloten is of niet bestaat. Daarnaast kun je ook alle losse info aanpassen, zoals de naam, het adres, de website, openingstijden enzovoort. Ook kun je foto’s toevoegen.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

7. Facebook Messenger

facebook-messenger-2

Facebook Messenger heeft inmiddels meer dan 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd en is daarmee één van de populairste apps ooit. Om de 1 miljard Messenger gebruikers te vieren beschikt Messenger nu over een nieuwe ballonnenemoji.

Gebruik je hem, dan zal het beeld gevuld worden met ballonnen. De laatste maanden werden onder andere audio- en videogesprekken toegevoegd. Bovendien kun je sinds kort sms-berichten lezen met Messenger.

Download Messenger in Google Play (gratis)

8. Periscope

periscope

Zodra je Periscope voortaan start, word je begroet door de nieuwe Hoogtepunten. Deze Hoogtepunten zijn een soort trailers voor volledige Periscope-video’s. Zo kun je de beste momenten kijken uit de streams die je eerder gemist hebt van de mensen die je volgt. Of je krijgt Hoogepunten voorgeschoteld als je zoekt op een onderwerp, zoals Comic Con, dat nu gaande is in San Diego.

Daarnaast kun je vanaf nu livestreams in een tweet plaatsen, zodat die stream door je volgers direct gekeken kan worden in die tweet. Wil je op Twitter live Periscope-streams vinden, dan kun je zoeken op ‘#Periscope’ en een extra zoekwoord. Ook nieuw is dat livestreams automatisch afgespeeld zullen worden in de verschillende tabbladen van de app.

Download Periscope in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu