Met deze 4 handige boodschappen-apps bespaar je eenvoudig geld

Rick van der Veer
29 mei 2017, 17:11
3 min leestijd
Met deze 4 handige boodschappen-apps bespaar je eenvoudig geld

Boodschappen doen is iets waar bijna niemand aan ontkomt. Met deze boodschappen-apps kun je deze dagelijkse activiteit een stuk slimmer aanpakken, en zelfs geld besparen.

Lees verder na de advertentie.

Geld besparen met handige boodschappen-apps

Om op je boodschappen te besparen, hoef je al lang niet meer dikke stapels met folders door te spitten. Je kunt hier namelijk ook gewoon je smartphone voor gebruiken. Verschillende apps doen al het werk voor je, en helpen je met het meeste uit je geld halen. Hieronder zetten we vier handige apps op een rijtje.

1. Sjoprz

boodschappen-apps

Sjoprz is een onafhankelijke app die je helpt met geld besparen op je boodschappen. Zo kun je per product zien waar je het het goedkoopst kunt halen, en wanneer een aanbieding is op producten die je vaak in huis haalt. Je kunt ook een boodschappenlijstje maken en op basis van een lijst winkels zien wat je bij welke winkel moet kopen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

De app helpt daarnaast met het in de gaten houden van je gewicht en gezondheid. Voor alle producten die de app kent, kun je namelijk de voedingswaarde opvragen. Deze kun je ook onderling vergelijken, zodat je ziet wat je het beste moet halen als je op dieet bent.

Download Sjoprz in Google Play (gratis)

2. Appie van Albert Heijn

boodschappen-apps

Appie van Albert Heijn is vooral een handige app als je vaak bij deze supermarkt komt. In de app kun je een boodschappenlijstje maken, waarbij automatisch wordt aangegeven of iets in de aanbieding is. Daarnaast kun je met de ingebouwde receptenvinder ook meteen een boodschappenlijst maken van een recept uit de Allerhande.

De app maakt ook het boodschappen doen zelf makkelijker. Appie kan je lijst automatisch sorteren op basis van je looproute door jouw favoriete winkel, waardoor je er sneller doorheen bent. Verder kun je de app gebruiken om je boodschappen te scannen en ze bij een betaalpaal af te rekenen. Zo omzeil je de rij bij de kassa, mits jouw winkel zelfscannen toestaat.

Download Appie van Albert Heijn in Google Play (gratis)

3. Hiiper

boodschappen-apps

Hiiper vergelijkt de prijzen van allerlei boodschappen bij verschillende supermarkten. Hiermee weet je zeker dat je jouw product het goedkoopst in huis haalt. Op het moment van schrijven worden alleen grote ketens ondersteund, zoals Albert Heijn, Jumbo, Coop en SPAR. De Aldi en de Lidl zitten (nog) niet in Hiiper.

Hiiper toont op basis van je lijstje hoeveel je kwijt bent bij iedere supermarkt. Daarnaast kan de app je ook helpen met het laten bezorgen van je boodschappen en hoeveel je daaraan kwijt bent. Nadat je de app een tijdje gebruikt hebt, kun je bovendien zien hoeveel euro’s je in totaal bespaard hebt met Hiiper.

Download Hiiper in Google Play (gratis)

4. Thuisbezorgd.nl

boodschappen-apps

Deze app helpt je niet met geld besparen, en is misschien zelfs duurder dan zelf boodschappen doen. Maar je hebt niet altijd zin om naar de winkel te gaan en zelf te koken. Voor deze dagen biedt de Thuisbezorgd.nl-app uitkomst, zodat je tóch wat te eten hebt.

De app detecteert automatisch je locatie (mits je deze permissie verleent) en laat zien welke restaurants in je omgeving bezorgen. Je kiest wat je wil eten, je vult je adres in, waarna je met de app van je bank kunt betalen. De Thuisbezorgd-app laat je daarnaast restaurants als favoriet aanmerken, zodat je er makkelijk later weer kan bestellen.

Download Thuisbezorgd.nl in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu