De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

CCleaner: houd je Android schoon met deze simpele én gratis app

Redactie
11 juni 2014, 19:02
1 min leestijd
CCleaner: houd je Android schoon met deze simpele én gratis app
ccleaner

CCleaner heeft zijn faam verdiend via de populaire Windows- en Mac-software waarmee je snel je computer kunt schoonmaken. Nu is er ook een speciale CCleaner Android-app beschikbaar, waarmee je heel snel en simpel je smartphone of tablet opschoont en vlotter maakt.

De CCleaner Android-app is een klein en licht appje dat, eenmaal geopend, je vrije opslagruimte en RAM-verbruik toont. Druk op de analyseer-knop en de app begint je telefoon te scannen. Na de analyse wordt er aangegeven wat er allemaal kan worden schoongemaakt en wat voor impact dit op jouw toestel heeft.

Lees verder na de advertentie.

CCleaner Android

Na de analyse zie je bijvoorbeeld dat het cache-geheugen van apps opgeschoond kan worden waardoor je gemakkelijk 2GB aan opslagruimte vrijmaakt. Of je browsegeschiedenis, telefoonlogs, sms-berichten en het afsluiten van processoen. Daarnaast geeft de CCleaner Android-app aan of er applicaties zijn die handmatig moeten worden opgeschoond. Dit zijn bijvoorbeeld Chrome, Facebook en YouTube.

Alle informatie binnen de app wordt getoond in een overzichtelijke en gemakkelijk te bedienen interface, waarbij het schoonmaken van je smartphone of tablet maar enkele seconden duurt. Via de App Manager heb je een overzicht over al je apps en bij System Info kun je onder andere het processorverbruik en de batterijstatus zien.

Download

CCleaner is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download CCleaner in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's