Crossy Road is een eindeloze versie van Frogger

Wouter Nijsen
8 januari 2015, 21:33
2 min leestijd
Crossy Road is een eindeloze versie van Frogger

Nadat Crossy Road eerst exclusief op iOS verscheen en later naar de Amazon AppStore kwam, is het verslavende spelletje nu uit voor iedereen met een Android-smartphone of -tablet met toegang tot Google Play.

Lees verder na de advertentie.

In het spel Crossy Road moet je een dier, personage of figuur naar keuze naar de overkant van het level brengen. Alleen bestaat die overkant helemaal niet en is het je doel de auto’s, treinen, rivieren en andere obstakels zo lang als mogelijk te vermijden.

Crossy Road: het endless Frogger-spel

crossy road

In de kern lijkt Crossy Roads op een spel als Frogger. Frogger is een game uit 1981, waarin je een kikker door een level moet begeleiden. Je ontwijkt eveneens auto’s en gebruikt boomstammen om rivieren om over te steken. Ben je aan de overkant, dan heb je het level uitgespeeld.

Vooral van dat uitspelen lijkt geen sprake in Crossy Road, omdat het spel eindeloos door blijft gaan. Daarmee haakt het spel in op de endless runner: een game waarin spelers te maken krijgen met eindeloze levels, waar je onderweg objecten ontwijkt, spullen verzamelt en (hopelijk) de hoogste score neerzet.

Die munten kunnen dan vaak gebruikt worden voor het ontgrendelen van allerlei objecten of personages. Ook dat is het geval in Crossy Road: spelers kunnen van het verzamelde geld extra characters, zoals een kikker, Dracula of zelfs Andy (het Android-robotje), kopen.

Zo speel je Crossy Road

Maar aan de gameplay verandert het echter niets. In alle gevallen tap je op het scherm om het personage naar voren te laten lopen en veeg je naar links of rechts om die kant op te gaan. Dat leert Crossy Road je de eerste keer wanneer je het spel opstart middels een korte oefenronde.

Laat je echter niet in de maling nemen door het schattige uiterlijk en de simpele besturing: Crossy Road is niet alleen vanaf het eerste moment verslavend, het wordt ook steeds moeilijker. Het spel is daarmee te vergelijken met games als Flappy Bird en, hoe kan het ook anders, Frogger.

Crossy Road downloaden

Je kunt tevens extra munten verdienen door reclamevideo’s van sponsoren te bekijken of door geduldig te wachten totdat de game ze zelf uitdeelt. Daarnaast is het mogelijk individuele personages aan te schaffen voor 0,74 euro, wanneer je dat geduld niet kunt opbrengen.

Via onderstaande link kun je Crossy Road downloaden. De app vereist Android 2.3+ en tenminste 20MB aan vrije opslagruimte.

Download Crossy Road in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu