CXX: nieuwe reisplanner-app van Connexxion

Redactie
3 augustus 2012, 16:06
1 min leestijd
CXX: nieuwe reisplanner-app van Connexxion
connexxion

Connexxion heeft een eigen reisplanner-app voor Android uitgebracht. CXX biedt informatie over je toekomstige reis met bus-, boot- en treintijden van alle vervoersmaatschappijen in Nederland. Een interessante feature van de app is dat de bustijden van Connexxion-lijnen altijd actueel zijn, inclusief mogelijke vertragingsinformatie. En dat kan voor Connexxionreizigers enorm handig zijn.

CXX is in samenwerking met een grote groep Android-gebruikers ontwikkeld. Door deze vorm van crowd sourcing kon iedereen zijn suggesties inbrengen en feedback geven. Dit merk je ook aan de app: CXX werkt snel en is overzichtelijk opgebouwd. De app geeft je de mogelijkheid om naar een adres, treinstation of contactpersoon te zoeken en de reis te plannen. Dit kun je doen vanaf een ingestelde locatie of je huidige locatie die door GPS wordt bepaald. De reis-suggesties worden tevens in een kaart weergegeven, inclusief looptijd van en naar de halte. Het is ook mogelijk om reizen op te slaan als favoriet, waardoor je betreffende reis ook offline kunt inzien.

Lees verder na de advertentie.

De actuele bustijden worden ook via GPS gevonden, waarbij de app naar de dichtstbijzijnde bushaltes zoekt. Alle dienstregelingen van Connexxion worden erg gedetailleerd in de app getoond, met onder andere de route, haltes onderweg en precieze vertrektijden. CXX zal (nog) geen directe concurrent van 9292ov Pro zijn, maar als je vaak gebruik maakt van de Connexxion-lijnen, kan de app je een aantal gemiste bussen schelen.

Download: CXX (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu