6 Android-apps om je voor te bereiden op wintersport

Redactie
17 december 2015, 19:00
4 min leestijd
6 Android-apps om je voor te bereiden op wintersport

Ga jij net als zo’n één miljoen landgenoten  in de komende weken op wintersportvakantie, vergeet dan niet de volgende zes  wintersport-apps te downloaden en installeren.

Lees verder na de advertentie.

De beste wintersport-apps voor Android

Een wintersportvakantie is redelijk intensief. Iedere  dag ben je in de weer op een berg met ski’s of een snowboard onder je voeten, waarbij factoren als het weer, de sneeuwhoogte en routes  een grote rol spelen. Met de volgende zes  apps maak je het jezelf iets gemakkelijker en zorg je voor een optimale voorbereiding.

1. Wintersport App

wintersport app

Ook voor vertrek  blijf je op de hoogte van al het wintersportnieuws, tips, trends en ontwikkelingen op het gebied van wintersport. De Wintersport App van de Nederlandse Ski Vereniging zorgt daar wel voor. Fijn is dat de app  een  overzicht bevat met  alle Nederlandse alarm- en noodnummers.

Ook handig is de app je een eigen kanaal voor jouw wintersportbestemming laat aanmaken, waardoor je van tevoren al  kunt volgen hoe het  is gesteld met de sneeuwhoogte en het weer in dat gebied. Ben je er nog niet helemaal uit waar je heengaat, dan helpt de skigebied-selector van de Wintersport App met het kiezen van een bestemming.

Download de Wintersport App in Google Play  (gratis)

2. 12 min Pre Ski Workout Trainer

wintersport android apps

Heb je eenmaal besloten waar de reis naartoe gaat, dan is het belangrijk jezelf goed voor te bereiden. Dat houdt niet alleen in dat je de juiste kleding in je koffer stopt en checkt of de winterbanden onder de auto liggen, maar ook dat je je spieren traint. Onvoorbereid en ongetraind skiën of snowboarden kan namelijk tot serieuze blessures leiden.

De oefeningen van de 12 min Pre Ski Workout Trainer zijn speciaal geselecteerd om de spieren te trainen waarvan veel wordt gevraagd tijdens het skiën. Elke sessie duurt slechts twaalf minuten en is dus gemakkelijk in te passen in een druk schema. Het begint met een korte warm-up, daarna volgen oefeningen die je spieren flexibeler maken en vervolgens wordt er getraind aan je spierkracht.

Download de Pre Ski Workout Trainer in Google Play (gratis)

3. Ski Safari 2

ski safari 2 icon

De reis naar het wintersportgebied – of het nu in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk of heel ergens anders ligt – neemt aardig wat tijd in beslag. Is het niet jouw beurt om te rijden, dan vermaak je je onderweg prima met de game Ski Safari 2 én kun je meteen inspiratie opdoen voor trucs op de piste.

Je vlucht op je ski’s of snowboard voor een hevige lawine, waarbij je ook nog allerlei obstakels dient te vermijden, punten te verzamelen en trucs te doen. Het personage beweegt automatisch de lange berg af, terwijl jij met tikjes kunt aangeven of Sven of Evana moet springen, stunts moet uitvoeren of moet opstaan na een val.

Download Ski Safari 2 in Google Play  (gratis)

4.  Skiinfo

skiinfo

Je bent eindelijk aangekomen op de eindbestemming. Tijd om je spullen uit te pakken en de omgeving te verkennen. Skiinfo heeft een database met meer dan 2000 skigebieden in een groot aantal landen en biedt onder meer een overzicht van de sneeuwhoogte, skipistes en skiliften die geopend zijn, webcambeelden van de skipistes en skigebieden in de buurt.

Behalve de standaard wintersport-informatie heeft de app ook een plattegrond van wintersportgebieden en reviews van andere skiërs over het gebied. Ideaal om routes uit te stippelen. Zo vind je echter niet alleen snel de beste routes en pistes, maar ook fijne lunchtentjes, gezellige après-skihutten en goede restaurants.

Download Skiinfo in Google Play  (gratis)

5. First Tracks

first tracks

Nee, First Tracks is niet bedoeld voor als je de eerste keer de latten onderbindt. De app van outdoor kledingontwikkelaar Helly Hansen bevat een toffe feature, die je in staat stelt twee wekkers te zetten. Eén voor als er ‘s nachts geen sneeuw gevallen is en je dus prima een uurtje of wat later kunt opstaan (wel zo fijn na een nachtje doorhalen in die toffe après-skibar) en één wekker die al vroeg op de ochtend gaat wanneer het ‘s nachts goed gesneeuwd heeft. Zo ben jij één van de eersten die kan genieten van de verse  sneeuw en zijn er nog geen sporen van andere berggebruikers. Wij zijn fan!

Download First Tracks in Google Play (gratis)

6. Ski Tracks

ski tracker

En als je eenmaal op die piste staat, wil je natuurlijk wel bijhouden waar je bent geweest en hoe hard je ging. Ski Tracks is één van de handigste apps om dit op te slaan en de app heeft ook nog eens Android Wear-integratie. Zo kun je tijdens het skiën op je horloge aflezen welke afstand je hebt afgelegd, hoe lang je al bezig bent en hoe hard je gaat.

Het fijne van de Ski Tracks is dat de app accu-vriendelijk opereert en het geen mobiele data verbruikt, waardoor  je niet opeens een enorm hoge rekening hebt als je terugkomt van vakantie. Het maakt een overzicht van  je statistieken en grafieken met  behaalde snelheden, afgelegde afstanden en gemaakte afdalingen. Verder beschikt de app over verschillende kaarten, waaronder satelliet- en terrein-varianten. Handig  als je de verkeerde kant op bent gegaan. De app kost 95 eurocent.

Download Ski Tracks in Google Play (0,95 cent)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu