IFTTT komt met drietal slimme apps en nieuwe naam

Gijs Ettes
19 februari 2015, 16:04
2 min leestijd
IFTTT komt met drietal slimme apps en nieuwe naam

IFTTT heeft een drietal nieuwe applicaties uitgebracht in de vorm van Do Button, Do Camera en Do Note. De oorspronkelijke automatiserings-app heet voortaan IF.

Lees verder na de advertentie.

Do Button, Do Camera en Do Note

ifttt update

IFTTT (IF This Than That) is al lange tijd populair bij Android-gebruikers die veelgebruikte acties op hun toestel willen automatiseren. Dankzij de app kun je bijvoorbeeld notificaties ontvangen voor als het morgen gaat regenen, krijg je waarschuwingen voor hoge hoge UV-waarden en kun je Philips Hue lampen automatisch in- of uitschakelen. Of stel in dat alle foto`s waarin jij hebt getagged, naar een specifieke folder in Dropbox worden gedownload.

do button 2

IFTTT heet vanaf vandaag dus IF, maar blijft qua functionaliteit ongewijzigd. De app wordt nu wel in Google Play vergezeld door Do Button, een simpele applicatie waarmee je in een handomdraai een gepersonaliseerde knop maakt, bijvoorbeeld voor het uitschakelen van je Hue-lampen of Nest-thermostaat. Je kunt in de app tot drie recepten instellen en met een veegbeweging de functionaliteit van de actieknop wijzigen.

Download Do Button in Google Play (gratis)

do camera

Do Camera is – zoals de naam al doet vermoeden – een camera-app van IFTTT. Het verschil met de standaardcamera is dat je de app kunt personaliseren met de recepten die je gewend bent van IFTTT. Denk bijvoorbeeld aan het uploaden van foto’s naar specifieke albums met één druk op de knop. Of stel het recept in dat foto’s van bonnetjes worden bewaard in je map met belangrijke documenten in Evernote.

Download Do Camera in Google Play (gratis)

do button

De laatste app die IFTTT introduceert is Do Note, een notitie-app die eveneens de vele recepten van IFTTT ondersteunt. Je kunt bepaalde handelingen aan elkaar koppelen, zodat je bijvoorbeeld snel evenementen aanmaakt in je Google Agenda of notities deelt via sociale media. Net als de twee apps hierboven is Do Note klein (5,5MB), gratis en vrij van advertenties. Wel heb je minimaal Android 4.0 nodig om de apps te gebruiken.

Download Do Note in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu