ERGO voor Android: ontgrendel je toestel met je oor

Redactie
27 januari 2014, 20:14
1 min leestijd
ERGO voor Android: ontgrendel je toestel met je oor
ergo android

Een vingerafdrukscanner? Vergeet het maar! De nieuwe manier om je Android te ontgrendelen wordt met je oor. Althans, als het aan ERGO ligt. Het bedrijf heeft een app ontwikkeld waarmee Android-gebruikers hun toestel middels hun oor kunnen ontgrendelen. Want elk oor is net een beetje anders.

ERGO android

De ERGO Android-app werkt op eenzelfde manier als de gemiddelde vingerafdrukscanner, waarbij je meerdere malen je oor tegen het scherm moet drukken zodat de app de contouren van je oor kan scannen en analyseren. Na enkele keren je oor tegen het scherm gedrukt te hebben, is de app klaar voor gebruik en kun je jouw Android-smartphone of -tablet voortaan met je oor ontgrendelen.

Hoe vaker je oor door de ERGO Android-app laat analyseren, hoe snelle je oor wordt herkend. Als back-up moet je ook een pincode invoeren, mocht je oor onverhoopt niet worden herkend. ERGO vervangt vervolgens je vergrendelscherm met een groot raster waar je jouw oor tegenaan moet drukken.

Lees verder na de advertentie.

Ook is het mogelijk om een beveiligingsniveau in te stellen: minimaal, relaxed, veilig en extra veilig. In de praktijk valt het wel mee met deze niveau’s: een vreemd oor wordt ook bij het minimale beveiligingsniveau niet herkend, maar die van mij wel. En daarmee werkt de ERGO Android-app eigenlijk verbazingwekkend goed, terwijl we voordat we de app installeerden eerder een geinige gimmick hadden verwacht.

ERGO Android video

ERGO is voor een prijs van 3,99 euro in Google Play te downloaden en werkt alleen met Android 4.1 Jelly Bean en hoger.

Download: ERGO (3,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu