De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Foursquare Android-app krijgt deze week foto- en commentaarfunctie

Redactie
20 december 2010, 16:37
2 min leestijd
Foursquare Android-app krijgt deze week foto- en commentaarfunctie
foursquare-android
foursquare-badges

De Android-applicatie van Foursquare krijgt in de loop van deze week een update, met daarin twee veelgevraagde functies. Het is in de nieuwe versie van de app mogelijk om foto’s te uploaden bij locaties. En bovendien is het mogelijk om commentaar te geven op updates en op foto’s. Foursquare kondigt aan dat het een kerstcadeautje voor de gebruikers is.
Dankzij de commentaarfunctie is het makkelijker om met mensen af te spreken. Zie je iemand in de buurt inchecken, dan kun je meteen doorgeven dat je om de hoek bent en even langskomt. Ook kunnen vrienden je nog snel advies geven welk gerecht lekker is om te bestellen. Je kunt overigens ook commentaar geven via de website en via inchecklinkjes die mensen op Facebook en Twitter hebben gepubliceerd.

Het toevoegen van foto’s is een functie waar gebruikers al vele maanden om gevraagd hebben. Straks is het mogelijk, waarbij er twee varianten zijn. Als je een foto met een bijbehorende tip plaatst, is deze voor iedereen zichtbaar. Zo kunnen anderen zien of een gerecht er smakelijk uitziet, voordat ze het bestellen. Ook kun je de sfeer van een bepaald restaurant vooraf beoordelen of aan de hand van een foto een moeilijk vindbare locatie terugvinden. Je kunt via de historiefunctie van Foursquare terugzien waar je bent geweest, inclusief foto’s en commentaren. Zo maak je ongemerkt een dagboek van de plaatsen waar je bent geweest.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s bij checkin’s zijn alleen zichtbaar voor je eigen vrienden en de netwerken waarop je je gegevens deelt, zoals Facebook en Twitter. Commentaren zijn ook alleen zichtbaar voor je vrienden. Er wordt nog gewerkt aan betere integratie met andere fotodiensten. Voor Android is er bijvoorbeeld de dienst picplz waarbij het maken van een foto ervoor zorgt dat je meteen wordt ingecheckt bij Foursquare. De API voor ontwikkelaars komt later deze week beschikbaar. Delen van foto’s op Facebook en Flickr is nog niet mogelijk. Dat stond wel in de plannen, maar het lukte niet om dit op tijd te realiseren. Ook komt er nog een makkelijker manier om je commentaren te volgen.

We zullen laten weten wanneer de nieuwe Foursquare-applicatie in de Android Market te vinden is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu