Google Assistant-app nu beschikbaar in de Play Store

Thomas Haenen
5 oktober 2017, 13:22
2 min leestijd
Google Assistant-app nu beschikbaar in de Play Store

Googles stemgestuurde assistent is nu ook in de Play Store terug te vinden. Meer dan een snelkoppeling is het echter niet.

Lees verder na de advertentie.

Play Store krijgt Google Assistant-app

De Google Assistant-app staat in de Play Store en is gratis te downloaden. Het is een opmerkelijke toevoeging, omdat de stemgestuurde assistent begin dit jaar automatisch werd uitgerold naar veel Android-gebruikers. In de voetnoten biedt Google een verklaring. “De Google Assistant-app is een andere manier om de assistent die op je smartphone staat te openen. Met één druk op de snelkoppeling verschijnt deze in beeld,” zo leest de beschrijving. “Deze app is niet vereist om de Google Assistant te gebruiken als deze al op je apparaat staat.”

Waarom Google nu opeens met deze snelkoppeling komt aanzetten, is niet helemaal duidelijk. Op smartphones die nog niet over de assistent beschikken, verschijnt een korte uitleg over waarom hun toestel nog niet geschikt is. Je kunt de app ook installeren op Chromebooks met ondersteuning voor Android-apps, om de Assistant zo sneller te kunnen openen.

Op dit moment is de Assistant zelf nog een onderdeel van de Google-app. Deze wordt op de achtergrond bijgewerkt, waardoor Google snel en regelmatig nieuwe features kan toevoegen. In theorie kan de Assistant in zijn toekomst volledig zijn eigen app worden. Dat houdt de Google-app compacter, en maakt het makkelijker om deze prominenter op smartphones van andere fabrikanten te plaatsen.

Google Assistant is een stemgestuurde assistent die je niet alleen kan helpen met het beantwoorden van vragen, maar die ook voor opdrachten ingeschakeld worden. Bestuur de lampen in je huis, voeg een afspraak toe aan je agenda of speel muziek af op de speakers in je huis. De assistent is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels, al zou een Nederlandse Assistant in de maak zijn. De app werkt dan ook nog niet op Nederlandse smartphones.

Google Assistant voor Android downloaden

De Google Assistant-app is via onderstaande link te downloaden. De app is gratis en werkt op elke recente Android-smartphone.

Download Google Assistant in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu