Google zoekt persoonlijkheid voor Nederlandse Google Assistant

Erwin Vogelaar
19 september 2017, 19:20
2 min leestijd
Google zoekt persoonlijkheid voor Nederlandse Google Assistant

Google Assistant spreekt nog geen Nederlands, maar daar wordt aan gewerkt. Google zoekt namelijk een schrijver die de Nederlandse Google Assistant een persoonlijkheid geeft.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse Google Assistant met een persoonlijkheid

Google Assistant is een van de belangrijkste producten van Google op dit moment, maar de spraakassistent spreekt nog geen Nederlands. Daarom ligt Google Home bijvoorbeeld nog niet bij ons in de winkels. Uiteraard werkt Google wel aan de Nederlandse versie van de assistent. Uit een nieuwe vacature blijkt dat het bedrijf een schrijver zoekt die de Nederlandse Google Assistant persoonlijkheid geeft.

De vacature is op LinkedIn geplaatst door Tim van de Rijdt van Google Benelux en is gespot door Androidworld. “Ik zoek een speld in een hooiberg voor misschien wel de mooiste baan bij Google van dit jaar!”, schrijft Van de Rijdt. Google zoekt een schrijver die vijf tot tien jaar ervaring heeft, veel grappen maakt en obscure feitjes over popcultuur weet.

nederlandse google assistant

“Als schrijver help je de persoonlijkheid van de Google Assistent te ontwikkelen in de Nederlandse taal. Je schrijft dialogen en gebruikersinteracties, ontwikkelt het karakter van de Google Assistent en beheert grappen, easter eggs, quotes, feitjes, en games.” Ook is het een voordeel als de kandidaat ervaring heeft met dialogen, bijvoorbeeld voor tv of games.

Vacature zegt niets over release

Heb je interesse? Dan kun je hier via LinkedIn reageren. Het werk kan helaas niet in Nederland worden gedaan. Je moet dus naar Londen, New York of Mountain View verhuizen.

We wisten al dat Google Assistant niet meer dit jaar in het Nederlands gaat verschijnen. Hoelang we in 2018 moeten wachten is nog niet duidelijk. Deze vacature zegt daar niet direct iets over, want de elementen die worden genoemd zijn prima later toe te voegen. De grapjes zijn geen onderdeel van de basisfuncties van Google Assistant, Voor een idee wat een persoonlijkheid betekent hebben we alvast de grappigste Google Assistant-antwoorden in het Engels verzameld.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu