Handig: Google Maps toont bezienswaardigheden nu beter op kaart

Wouter Nijsen
4 november 2019, 15:07
1 min leestijd
Handig: Google Maps toont bezienswaardigheden nu beter op kaart

De Google Maps-app voor Android is weer iets handiger geworden. De applicatie toont bezienswaardigheden in grote steden voortaan met grotere icoontjes op de kaart, zodat ze meer opvallen en je ze beter ziet.

Bezienswaardigheden in Google Maps

Als je Google Maps gebruikt op vakantie, of van tevoren checkt op toffe bezienswaardigheden in de buurt, dan zie je voortaan nieuwe iconen op de kaart. Dit maakt het makkelijker om de belangrijkste bezienswaardigheden van een stad – bijvoorbeeld Londen, Parijs, Rome, Barcelona of New York – te herkennen, waardoor je niet tussen alle andere icoontjes hoeft te zoeken.

Bezienswaardigheden die Google Maps iets minder belangrijk vindt, zie je overigens nog steeds op de kaart, maar worden met kleinere icoontjes aangegeven. Handig is dat bij de belangrijkste locaties, zoals de La Sagrada Familia en Plaça d’Espanya in Barcelona, ook een kleine afbeelding wordt getoond. Hierdoor vallen ze nog net iets beter op.

Ook interessant: Google Foto’s biedt nieuwe mogelijkheden albumweergave

De nieuwe icoontjes zie je vooralsnog bij een handjevol grote steden, maar mogelijk voegt Google op een later moment meer locaties toe. Je ziet de grotere icoontjes voor bezienswaardigheden in versie 10.28.2 van de Google Maps-app. De feature wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold, waardoor het eventjes kan duren voordat ze ook bij jou verschijnen. Houd Google Maps daarom in de gaten en zoek regelmatig in de app naar grote steden.

→ Download de nieuwste versie van Google Maps in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu