Handig: Google Maps toont nu snelheidslimiet tijdens het rijden

Wouter Nijsen
30 mei 2019, 9:28
1 min leestijd
Handig: Google Maps toont nu snelheidslimiet tijdens het rijden

De Google Maps-app op je Android-telefoon toont voortaan ook snelheidslimieten, waardoor je precies weet hoe hard je op een bepaalde weg mag rijden. Eerder werden flitspalen aan de populaire navigatie-app toegevoegd.

Google Maps krijgt snelheidslimieten

Google bevestigt de uitrol van snelheidslimieten binnen Maps aan website TechCrunch. De functie komt in 40 verschillende landen beschikbaar, waaronder Nederland. Het gaat om een feature die onlangs werd uitgerold en geleidelijk naar alle gebruikers komt. Zie je de snelheidslimieten dus nog niet in Google Maps verschijnen, dan kan het zijn dat je eventjes moet wachten. Opvallend genoeg heeft Google de feature niet officieel aangekondigd.

google maps snelheidslimiet

Zoals je op de screenshots hierboven ziet, wordt de snelheidslimiet linksonder aangegeven, zodat je per weg precies weet hoe hard je mag rijden. De flitspalen, die onlangs aan Google Maps werden toegevoegd, verschijnen als icoontjes op de kaart. Daardoor zie je de exacte locatie van waar een snelheidscontrole wordt gehouden.

Lees ook: Google Maps-app toont vanaf nu flitspalen tijdens navigeren

Google lijkt de snelheidslimieten vanaf afstand uit te rollen, waardoor je de app niet hoeft te updaten. Toch is het belangrijk om altijd de nieuwste versie van de navigatie-app te draaien, zodat je zeker weet dat je geen features misloopt. Via onderstaande link check je of er een update voor je klaarstaat.

Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu