De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps-app toont vanaf nu flitspalen tijdens navigeren

Dennis de Vries
24 mei 2019, 14:11
2 min leestijd
Google Maps-app toont vanaf nu flitspalen tijdens navigeren

Google Maps voor Android geeft aan waar snelheidscamera’s staan tijdens het navigeren. De update wordt stilletjes uitgerold, nadat hij eerder al beschikbaar kwam voor iOS-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Meldingen bij flitspalen

Google Maps toont flitspalen

Het is voor Android-gebruikers nu mogelijk om in Google Maps te zien waar snelheidscamera’s staan. Als je in de app een autoroute plant, zie je met oranje icoontjes de locatie van flitspalen. Tijdens het navigeren wordt men met een geluidsignaal gewaarschuwd voor het feit dat een flitser nadert. Het gaat daarbij alleen om vaste snelheidscontroles. Mobiele controles of trajectcontroles worden niet weergegeven.

Eerder ontdekte website iPhoned dat deze functie zonder aankondiging was toegevoegd aan de iOS-app van Google Maps. Een woordvoerder van Google Nederland bevestigde aan de website dat het om een test ging. Inmiddels is die functie ook op Android gespot, ook ditmaal heeft Google er geen officiële aankondiging aan gewijd.

Steeds meer functies voor Google Maps

Google draait al langer testen met het toevoegen van flitsinformatie aan Google Maps. Aan het begin van dit jaar kwam de functie ineens beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers. Later werd voor enkelen ook de mogelijkheid toegevoegd om zelf flitspalen en ongelukken onderweg te melden.

Daarmee krijgt Google Maps steeds meer functies van Waze. Deze navigatie-app heeft al langer de mogelijkheid om flitspalen te tonen. Waze is ook eigendom van Google en staat steeds meer functies af aan Google Maps. De mogelijkheid om verkeersdrukte bij wegwerkzaamheden te zien in Google Maps, is bijvoorbeeld ook overgenomen van Waze.

App updaten is niet nodig

Officieel is er nog geen aankondiging gedaan over het toevoegen van flitsinformatie aan Google Maps. Om de functie te krijgen, hoef je de app niet te updaten. Google voegt de flitsinformatie automatisch toe, waardoor je de functie vanzelf in de app ziet verschijnen.

Lees meer over de Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu