Google Now onthoudt waar jij je auto hebt geparkeerd

Redactie
1 mei 2014, 13:01
2 min leestijd
Google Now onthoudt waar jij je auto hebt geparkeerd
google now

Google Now gaat onthouden waar je de auto hebt geparkeerd. Dat blijkt uit de laatste update voor Google Now, die via Google Zoeken in Google Play wordt uitgerold. Google heeft de feature bevestigd en legt uit: “De kaart verschijnt automatisch in Google Now. We maken gebruik van de sensoren van een smartphone om te weten waar de auto staat.”

Google meldt dat er soms ook verkeerde parkeer-kaarten in Google Now kunnen worden getoond. Het moment dat je uit een bus stapt of de auto van een vriend verlaat, kunnen ook als ‘parkeer-acties’ worden gezien. De feature, die voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar lijkt, is daarmee nog niet waterdicht.

Lees verder na de advertentie.

Dude, where’s my car?

SNP_C11A49EE156AD55CFC1F05D484A7CFDAB9D8_6024129_en_v1

Googles slimme assistent herkent automatisch wanneer jij begint en stopt met autorijden, en waar je dus de auto parkeert. Ook wordt het tijdstip van het parkeren onthouden. Als je opnieuw de auto wilt pakken, kun je Google Now openen waar een kaart van Google Maps verschijnt. Zo weet je precies waar je de auto hebt geparkeerd. Het is eveneens mogelijk om je vorige parkeerlocaties te zien. Gebruikers kunnen de parkeeroptie uitschakelen door in Google Now naar Aanpassen -> Overig -> Met welk vervoersmiddel reis je? en hier niet de auto te selecteren.

Over Google Now
Google Now is een digitale persoonlijke assistent die leert van jouw gedrag en zich met die informatie continu aanpast en verbetert. De dienst maakt deel uit van de Google Zoeken-app. Daarmee kun je onder andere (spraak)opdrachten uitvoeren om te zoeken en krijg je gepersonaliseerde resultaten op basis van je locatie. Google Now borduurt daarop voort door informatie precies aan te bieden op het moment dat jij het nodig hebt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het weerbericht, zodat jij `s ochtends voordat je de deur uit gaat precies weet of je een paraplu nodig hebt of niet.

Lees ook

Download

De update voor Google Zoeken, waar ook Now onder valt, wordt gefaseerd uitgerold. Het apk-bestand is hier te downloaden.

Download: Google Zoeken (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu