Google Reader en Google Docs aangepast aan Ice Cream Sandwich

Redactie
3 november 2011, 12:49
1 min leestijd
Google Reader en Google Docs aangepast aan Ice Cream Sandwich
Google Reader en Google Docs aangepast aan Ice Cream Sandwich

De Andoid-apps van Google Reader en Google Docs zijn aangepast aan Ice Cream Sandwich. Deze week wijzigde Google al de desktopinterface van Reader en het bleek slechts een kwestie van tijd voordat de Android-app gewijzigd zou worden. Google Reader is vooral visueel aangepast, hoewel je nu ook items kunt delen via Google+ in plaats van Google Buzz. Google Docs heeft naast het gewijzigde uiterlijk een nieuwe interface met drie panelen geoptimaliseerd voor Honeycomb-tablets en de app kan nu in landschapmodus en portretmodus worden gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Google Reader

Google Reader interface

De nieuwe interface van de Google Reader heeft veel wel van de Google+. Gelukkig is de interface niet al te veel aangepast, anders dan de desktopversie waarbij de oorspronkelijke ontwerper heeft aangeboden om terug te komen bij Google om de wijzigingen weer ongedaan te maken. De widgets zijn iets aangepast en je hebt nu ook de mogelijk om door verhalen heen te vegen. Zo kun je snel door je feeds heen bladeren. Ook is het aantal mogelijkheden om een artikel te delen toegenomen, de voornaamste toevoeging is de integratie van Google+.

Downloaden via Android Market: Google Reader (gratis)

Google Docs

Google Docs delen

Google Docs is nu ook geoptimaliseerd voor tabletgebruikers. Documenten zijn beter te navigeren met een drie panelen interface. Als je een document nu selecteert kun je deze ook direct delen. Om het delen te versnellen wordt nu gebruik gemaakt van automatisch invullen. Google Docs is nu te gebruiken in landschapsmodus en portretmodus. De weergave van video’s is ook verbeterd.

Downloaden via Android Market: Google Documenten (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu