De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HaxSync-app synchroniseert Facebookfoto’s met Google Contacts in hoge resolutie

Redactie
9 november 2012, 8:56
2 min leestijd
HaxSync-app synchroniseert Facebookfoto’s met Google Contacts in hoge resolutie
HaxSync

Een groot probleem van Android Open Source Project, alternatieve Android-software en de Nexus-toestellen is dat Google geen synchronisatie met Facebook toelaat. Dat ligt niet aan Google, maar aan Facebook. Sommige fabrikanten, waaronder Samsung en HTC, staan wel toe dat de software op hun smartphones met Facebook synchroniseert. Voor degenen bij wie dit niet het geval is óf voor degenen die meer opties willen hebben met betrekking tot deze synchronisatie, is er HaxSync. Na de laatste update naar versie 2.6.0 beschikt de app over de mogelijkheid om foto’s van Facebook in hoge resolutie met Google Contacts te synchroniseren waardoor je altijd foto’s in hoge kwaliteit hebt. Dat betekent: geen kleine pixelige foto’s meer in je contactenlijst!

Sinds enkele maanden ondersteunt Google Contacts – dat je via Gmail > Contacten kunt bereiken – foto’s in hoge resolutie. Deze kun je één voor één via de web-interface van Google Contacts toevoegen, maar HaxSync kan ook in één keer alle Facebook-foto’s van je contactpersonen in hoge kwaliteit op de servers van Google bewaren. De foto’s kunnen hierdoor met meerdere toestellen worden gesynchroniseerd zonder dat ze kwaliteit verliezen. Jelly Bean ondersteunt zelfs foto’s van 720 bij 720 pixels.

Lees verder na de advertentie.

HaxSync selecteert automatisch de juiste Facebookprofielen bij je contactpersonen, selecteert het gezicht op de foto, snijdt de foto bij en slaat deze bij de betreffende contactpersoon op. Mocht een foto je niet bevallen, kun je deze via de app opnieuw inladen en handmatig bijsnijden. De app beschikt over een reeks handige opties, zoals de mate van afwijking bij Facebookprofielen en het synchroniseren van adressen, verjaardagen en statusupdates. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de agenda van Facebook met je Android-toestel te synchroniseren, waardoor je nooit meer een feestje of verjaardag mist.

De ontwikkelaar van de app, Mathias Roth, is één van de meest actieve ontwikkelaars en reageert enorm snel op suggesties en problemen. Het maakt HaxSync tot één van mijn meest belangrijke en gewaardeerde apps die ik ooit heb aangeschaft. Om een kleine indruk te krijgen van de app, kun je bovenstaande screenshots bekijken. De app heeft een prijskaartje van 99 eurocent, en dat is echt helemaal niets voor de functies die HaxSync biedt.

Download: HaxSync (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu