Hexy Launcher geeft je Android een compleet andere look

Wouter Nijsen
22 mei 2015, 14:22
1 min leestijd
Hexy Launcher geeft je Android een compleet andere look

Hexy Launcher is de nieuwe launcher van SwiftKey  die opvalt door de manier waarop hij omgaat met apps. De applicatie maakt van je homescreen een groot vlak met allerlei zeshoeken.

Lees verder na de advertentie.

Apps in zeshoeken met Hexy Launcher

Met Hexy Launcher geef je een compleet andere look aan de software van je Android. Waar andere launchers zich kenmerken door een groot gebruiksgemak, lijkt dat bij Hexy op het eerste gezicht niet het geval te zijn. De app plaatst namelijk alle apps uit de app drawer in verschillende zeshoeken. Hierdoor oogt het al gauw onoverzichtelijk, maar gelukkig heeft Hexy Launcher enkele slimme functionaliteiten.

Zo leert de launcher van je app-gebruik  en past ‘ie op basis daarvan de plekken van de verschillende apps aan. Veelgebruikte applicaties als WhatsApp, Facebook, Twitter of Gmail worden bijvoorbeeld naar het midden van het scherm verplaatst. Zo zijn je favoriete apps sneller en gemakkelijker bereikbaar.

Ook kun je ze  gemakkelijker zoeken en filteren middels de ingebouwde zoekbalk bovenin. Dit scheelt weer  de moeite om een bepaalde app op te zoeken. Daarnaast is het mogelijk om widgets in te stellen en deze zelf van een specifieke grootte te voorzien. Wel worden ze op een apart scherm geplaatst.

Hexy Launcher voor Android downloaden

Hexy Launcher heeft momenteel nog niet veel om het lijf, maar aanstaande updates moeten daar verandering in brengen. De app is via onderstaande link  gratis te downloaden, 4,5MB groot en vereist Android 4.0 of nieuwer voor de installatie.

Download Hexy Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu