Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

KK Contacts: krijg de contacten-app van KitKat op je Android

Redactie
21 april 2014, 11:03
1 min leestijd
KK Contacts: krijg de contacten-app van KitKat op je Android
kk contacts

De contacten-app van Googles Android 4.4 KitKat is enorm fijn in gebruik. Toch is deze app, die vooralsnog alleen op onder andere de Nexus 5 te gebruiken is, niet voor iedereen beschikbaar. Als je geen Nexus-toestel hebt, kun je niet van de app gebruikmaken.

Ontwikkelaar KK Apps Studio wil daar verandering in brengen en biedt veel stock Android-apps aan in Google Play waarmee je ook van de Google-apps gebruik kan maken die nog niet voor het grote publiek zijn uitgebracht, zoals KK Contacts.

Lees verder na de advertentie.

KK Contacts

De app biedt drie secties: je favorieten, contactenlijst en groepen. De contactenlijst is een overzicht van jouw Google-contacten die worden voorzien van (indien mogelijk) een foto waar je op kunt drukken op snelle acties te zien. Zo kun je snel een WhatsApp-bericht sturen, bijvoorbeeld. Als je op een contact drukt, biedt KK Contacts extra informatie als een e-mailadres, woonadres en integratie met apps als de WhatsApp Android– of Skype Android-app.

Bij de favorieten- en groepen-sectie worden logischerwijs je Google-groepen (bijvoorbeeld familie) of favorieten (je vrienden, familie en goede vrienden) getoond. Het favorietenscherm bestaat uit grote foto’s van jouw favoriete contacten, dat een tof overzicht biedt.

Het nadeel van KK Contacts is dat de app vrij opdringerige advertenties bevat. Deze zijn te verwijderen door een in-app-aankoop van 3,99 euro, maar dat blijft voor velen een flink bedrag. Ondanks dat is KK Contacts een handig alternatief voor degenen die graag gebruik willen maken van Googles standaard contacten-app, maar niet over een Nexus-toestel beschikken.

Download

KK Contacts is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: KK Contacts (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu