De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

KopieID: officiële app om een veilige kopie van je ID te maken

Redactie
4 november 2014, 19:15
1 min leestijd
KopieID: officiële app om een veilige kopie van je ID te maken

KopieID is een officiële app van de Nederlandse overheid die het mogelijk maakt om een veilige kopie van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs te maken. Deze kopieën zijn veelal nodig om bijvoorbeeld iets te huren, bij een opdrachtgever in te leveren of om je identiteit te bevestigen bij een makelaar.

Lees verder na de advertentie.

Echter vergeten veel mensen hun burgerservicenummer te maskeren of op de kopie te zetten waar deze voor is bedoeld. Stel: je wilt een auto huren. Dan maskeer je het burgerservicenummer en vervolgens zet je erop voor wie de scan is bedoeld, wat ermee gebeurt en wat de datum is. Zo kan de scan nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Want als een kopie van je identiteitskaart in verkeerde handen valt, kunnen kwaadwillenden identiteitsfraude plegen en bijvoorbeeld hoge rekeningen op jouw naam zetten.

KopieID

KopieID werkt heel simpel. Je maakt een foto van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Als de foto is gemaakt, maskeer je het burgerservicenummer op twee plekken (zoals hieronder is te zien). Vervolgens voer je de ontvanger en het doel van de kopie, de datum wordt automatisch ingevuld.

Wanneer de benodigde informatie is ingevuld, kan er een kopie worden gemaakt. Deze kun je direct via e-mail naar de betreffende instantie versturen.

Download

KopieID is gratis te downloaden in Google Play en beschikbaar voor Android-apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download KopieID in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu