Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Leer Nederlandse steden kennen met Topo Nederland HD

Redactie
11 januari 2012, 10:45
2 min leestijd
Leer Nederlandse steden kennen met Topo Nederland HD
Leer Nederlandse steden kennen met Topo Nederland HD

Om spelenderwijs meer te weten te komen over de ligging van de Nederlandse steden is Topo Nederland HD een ideale app. In de app vlieg je met een vliegtuigje over Nederland waarbij het de bedoeling is om plaatsen te vinden. Zo leer je waar alle twaalf provincies liggen en wat de belangrijkste steden van Nederland zijn. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar grote steden, maar ook naar kleinere plaatsen en interessante bezienswaardigheden zoals Artis en het Drielandenpunt. De game lijkt bedoeld voor basisschoolleerlingen, maar is een aanrader voor iedereen die is geïnteresseerd in de topografie van Nederland.

De game kent twee verschillende modussen: je kunt een tijdrace afleggen waarbij je zo vlug mogelijk naar de gevraagde plaats toe moet vliegen of kiezen voor een oefenmodus waarbij je op je gemak kunt rondvliegen. De opbouw van het spel is eenvoudig, je kunt nagenoeg meteen beginnen met spelen. De vrolijke muziek en geluidseffecten geven de game een speels karakter. Als je de spelmodus speelt kan je kiezen uit drie nivea’s (Makkelijk, Normaal en Moelijk).

Lees verder na de advertentie.

Met de app leer je de namen kennen van de twaalf provincies, de hoofdsteden van de provincies, vijftig grote plaatsen in Nederland, 155 kleine plaatsen in Nederland en zestig bezienswaardigheden zoals het Rijksmuseum in Amsterdam en Paleis het Loon in Apeldoorn. Naast Nederlands wordt ook Engels ondersteund, zodat de app ook geschikt is voor een ieder die net in Nederland is aangekomen en meer van het land wil weten.

Topo Nederland HD is naast telefoons ook geoptimaliseerd voor tablets en is voor 1,99 dollar te downloaden in de Android Market. Je hebt minimaal Android 2.2 nodig op de app te kunnen draaien. Als je alle Nederlandse plaatsen weet te liggen kun je ook Topo Duitsland HD en Topo Europa HD eens proberen. De app is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar TopoMonkey.

Downloaden via Android Market: Topo Nederland HD (€1,99)

Downloaden via Android Market: Topo Duitsland HD (€1,99)

Downloaden via Android Market: Topo Europa HD (€1,99)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu