De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LIMBO: griezelige game eindelijk uitgebracht voor Android

Wouter Nijsen
11 februari 2015, 20:37
2 min leestijd
LIMBO: griezelige game eindelijk uitgebracht voor Android

LIMBO, de griezelige  puzzel-platformer, is vandaag voor Android uitgebracht. De game mag je niet missen, zeker wanneer je ‘m nog nooit eerder hebt gespeeld.

Lees verder na de advertentie.

LIMBO nu eindelijk ook  op Android

LIMBO is gemaakt door Playdead, een kleine ontwikkelaar uit Denemarken. De game werd in juli 2010 voor spelcomputers  uitgebracht, en verscheen daarna op steeds meer platformen. Zo werd de game drie jaar later ook naar iOS overgezet, maar een versie voor Android bleef uit. Daar is gelukkig verandering in gekomen, want LIMBO is één van de tofste games van de afgelopen jaren. De game werd niet voor niets bekroond met meer dan 100 prijzen.

LIMBO

In LIMBO speel je als een jongetje dat op zoek is  naar zijn zusje. Waarom zij is verdwenen en wat het verhaal hierachter is, blijft lange tijd  onduidelijk. Wel kom je er al snel achter dat de reis naar het meisje geen gemakkelijke zal zijn, want onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Aan jou de taak om het jongetje succesvol door de verschillende werelden te loodsen en de puzzels op te lossen.

Kenmerkend aan LIMBO zijn de duistere werelden en het minimale gebruik van kleur. De game  is namelijk volledig in zwart-wit en dat ziet er schitterend uit. Het spel  is daarnaast voorzien van subtiele geluidseffecten, een toffe soundtrack en een korrelig grafisch effect. Dit alles zorgt voor een griezelige sfeer, waardoor je je tijdens het spelen behoorlijk ongemakkelijk voelt.

LIMBO

De besturing van de game is overigens volledig aangepast voor mobiele apparaten. Door naar links of rechts te vegen laat je het jongetje lopen. Met een swipe omhoog spring je, en door met twee vingers te vegen  kun je bepaalde zaken vastpakken.

Download LIMBO voor Android

LIMBO is geen lange game en binnen een paar uur uit te spelen. Desondanks is ‘ie de prijs van 4,23 euro dubbel en dwars waard. Via de link hieronder kun je het spelletje downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over Android 4.3 of hoger en 130MB aan vrije opslagruimte.

Download LIMBO in Google Play (5,30 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu