Lucky13: Nederlandse HQ heeft opstartproblemen

Erwin Vogelaar
18 juni 2018, 16:55
2 min leestijd
Lucky13: Nederlandse HQ heeft opstartproblemen

SBS zag het succes van quiz-app HQ en heeft nu een eigen versie in de vorm van Lucky13. Het idee is hetzelfde: beantwoord alle vragen goed en je krijgt geld. Dat gaat echter niet zonder problemen.

Lees verder na de advertentie.

Lucky13: Nederlandse HQ niet zonder problemen

SBS lanceert met Lucky13 een soort Nederlandse versie van HQ. Met de app moet je dertien vragen goed beantwoorden om geld te verdienen. In tegenstelling tot HQ wordt Lucky 13 ook op televisie uitgezonden. Om mee te doen heb je wel de app nodig.

Je registreert een account en vervolgens kun je elke werkdag om 19:00 uur meespelen. Er worden twee rondes gespeeld, dus elke dag twee keer kans op geld. Je krijgt een pushbericht als een potje gaat beginnen.

Tijdens het spelen krijg je meerkeuzevragen over allerlei onderwerpen. Ben je al aanwezig voordat de quiz daadwerkelijk begint, dan kun je een klavertje verdienen waarmee je één van de vragen fout mag hebben. De vragen zijn vooralsnog niet heel moeilijk. Daardoor is het prijzengeld ook nog niet om over naar huis te schrijven. De duizenden euro’s worden over zoveel winnaars verspreid dat je het als winnaar meestal met een paar euro moet doen.

Technische problemen

Mits de techniek goed werkt, want daar schort het nog behoorlijk aan. Zo worden goede antwoorden niet altijd goed verwerkt en kon het spel op één van de dagen niet eens doorgaan. Ook in de app-recensies van de Play Store wordt er geklaagd. Zo schrijft Erwin Otten: “Ik heb nog niet een keer alle vragen goed gehad en dat enkel door technische problemen. Goede vragen die fout gerekend worden, antwoorden die niet opgeslagen worden, het klavertje dat je hebt wordt niet ingezet.”

Lees ook: HQ toont dat de toekomst van apps bij video ligt

Of J Priest: “Bij 8 van de 13 vragen reageert de app niet eens op het intoetsen van het antwoord.” Op deze manier zijn er nog veel meer negatieve recensies. De app heeft nu een iets lagere score dan 2 van de 5 sterren in de Play Store.

Ook de manier om uitbetaald te krijgen, kan op veel kritiek rekenen. Bij HQ wordt het gewonnen bedrag verbonden aan je account. In Lucky13 moet je op de uitbetaalknop drukken en hopen dat het goed gaat.

Lucky13 downloaden

HQ had ook opstartproblemen en Lucky13 is nog maar kort bezig; hopelijk wordt de applicatie snel verbeterd. Wil je spelen? Dan download je de app in de Play Store via onderstaande link.

Download Lucky13 in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu