McAfee Security Innovations-app voegt Smart Perimeter toe

Gijs Ettes
12 juni 2013, 10:04
1 min leestijd
McAfee Security Innovations-app voegt Smart Perimeter toe
McAfee 1

Na een update van de gratis McAfee Security Innovations-app is het mogelijk geworden om Smart Perimeter in te schakelen, waarmee je twee Android-apparaten aan elkaar kunt ‘vastbinden’ via een wifi-netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Als een van die twee Android-apparaten vervolgens buiten het bereik van dat wifi-netwerk wordt genomen, gaat er na het verlopen van een countdown een alarm af, ook op je andere Android-apparaat. Je zou je tablet dus kunnen beveiligen met Smart Perimeter, om zo direct op je Android-smartphone te horen te krijgen dat die tablet gestolen wordt. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.

De Smart Perimeter-functie is dus ook handig voor je smartphone, wat je misschien niet zou verwachten. Bij het zien van die countdown als je buiten het bereik van je wifi-netwerk treedt, kun je de functie namelijk direct uitschakelen door een door jou bepaalde code in te voeren. Een ander kan dit logischerwijs niet zo snel doen.

De Security Innovations-app van McAfee bevat eveneens een Safe QR Reader, die linkjes scant voordat hij ze zomaar opent, en de zogeheten Data Vault. Hiermee kun je foto’s en andere bestanden op je tablet of telefoon verstoppen achter een wachtwoord. Dit is natuurlijk erg handig als je je smartphone weleens gebruikt om privéfoto’s te maken die je het liefst compleet privé houdt.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6E67epiTGXk

Download: McAfee Security Innovations (gratis)

Via: Android Police

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu