De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Eerste Nintendo-app Miitomo nu beschikbaar voor Android

Wouter Nijsen
31 maart 2016, 15:36
2 min leestijd
Eerste Nintendo-app Miitomo nu beschikbaar voor Android

Miitomo, de eerste smartphone-app van Nintendo, is nu te downloaden voor Android. Het spel draait om de Mii`s, de poppetje die Nintendo-spelers als avatar gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Miitomo Android

Miitomo werd onlangs  gelanceerd in Japan, waar de app al snel 1 miljoen keer werd gedownload. De eerste smartphone-app van Nintendo was al een tijdje in ontwikkeling, maar vanaf vandaag eindelijk te downloaden. Miitomo is geen game, maar meer een app om je vrienden te leren kennen en met elkaar in contact te komen.

Bij het opstarten van de app dien je eerst een Nintendo-account aan te maken of te koppelen, waarna je een selfie kunt maken voor je Mii. De Mii stel je helemaal zelf samen, waarbij je bijvoorbeeld je gezicht, kapsel en andere uiterlijke eigenschappen kiest. Heb je een poppetje gemaakt, dan geef je het een naam en bevestig je de keuzes.

Hierna begint het ‘spel’, waarin je vervolgens al snel vragen over jezelf moet beantwoorden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan `Wat is je favoriete eten?` of `Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?`. De antwoorden die je geeft worden gedeeld met andere spelers. Hierdoor leer je elkaar beter kennen, wat vooral geinig is als je samen met vrienden speelt.

Bij elke vraag die je beantwoordt krijg je ook een beloning, in de vorm van Miitomo-munten. Die gebruik je in de winkel om minigame te spelen en bijvoorbeeld nieuwe kledingstukken voor je personage te verdienen. Bij de minigame moet je je personage boven een speelveld laten vallen, waarna hij vanzelf uitkomt bij een prijs. De winkel wordt dagelijks bijgewerkt, dus er is altijd iets nieuws verkrijgbaar.

Miitomo downloaden in Google Play

Wil je Miitomo eens proberen, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. De applicatie is gratis en weegt 32MB. Zorg ook dat je beschikt over Android 4.1 of hoger.

Download Miitomo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu