ABN Mobiel Bankieren-app: betaal nu met iDeal zonder e.dentifier

Lars Paymans
3 juni 2016, 13:33
2 min leestijd
ABN Mobiel Bankieren-app: betaal nu met iDeal zonder e.dentifier

Iedere Nederlandse bank voert mobiel betalen op een andere manier uit. De e.dentifier van ABN Amro is veilig, maar niet altijd praktisch. Een update voor de Mobiel Bankieren-app laat je daarom nu zonder de e.dentifier iDeal-betalingen uitvoeren.

Lees verder na de advertentie.

Mobiel Bankieren e.dentifier niet meer verplicht

Het was al langer mogelijk om met de Mobiel Bankieren-app van ABN Amro iDeal-betalingen uit te voeren, maar de e.dentifier was hier altijd bij verplicht. Als extra veiligheidsmaatregel moet het bedrag dat je op deze manier overmaakt wel onder je daglimiet zitten.

Erg handig, want dit betekent dat je geen los apparaatje meer met je mee hoeft te nemen om snel (een kleiner bedrag) via iDeal te betalen via je smartphone. De app stuurt je nog wel steeds een verificatie-code voordat je een betaling af kunt ronden. Deze kun je echter gewoon op je smartphone invoeren.

In een blogpost legt ABN Amro uit hoe deze update het makkelijk moet maken voor klanten om altijd en overal hun geldzaken te regelen. Ook als je geen e.dentifier in je broekzak hebt zitten dus.

E.dentifier steeds minder noodzakelijk

De update voor de Mobiel Bankieren-app stelt het daarnaast verplicht dat gebruikers hun smartphone eenmalig registreren bij de bank. Hierdoor weet ABN Amro welke smartphone bij jouw rekening hoort, wat mobiel betalen een stuk veiliger moet maken. Ook ING beveiligt het betalen via de app op deze manier.

ABN Amro maakt de e.dentifier langzaam maar zeker steeds meer overbodig. Zo heb je het apparaatje al een tijdje niet meer nodig om onderling geld over te maken naar bekende en onbekende rekeningnummers. Mocht je de voor veiligheidsredenen de e.dentifier toch voor iDeal willen blijven gebruiken, dan is dit nog steeds mogelijk.

De nieuwe versie van de Mobiel Bankieren-app is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store.

-> Download de ABN Amro Mobiel Bankieren-app in de Play Store (gratis)

Bron: ABN Amro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu