ING voegt ontgrendelen met stem aan Android-app toe

Redactie
1 juli 2015, 12:07
1 min leestijd
ING voegt ontgrendelen met stem aan Android-app toe

De ING Bankieren-app voor Android is voortaan ook met je stem te ontgrendelen. ING heeft de functie aan de app toegevoegd, die nu voor elke klant te gebruiken is.

Lees verder na de advertentie.

De stemherkenning is een vervolg op Inge, de spraakassistent van de Nederlandse bank. Via Inge is het mogelijk om via je stem betaalopdrachten uit te voeren. Het was echter nog niet mogelijk om ook de app te ontgrendelen met je stem. Via een speciale spraakherkenningstechnologie kan de app nu ook je stem herkennen, wat volgens ING net zo veilig en simpel is als een pincode.

ING stemontgrendeling

In de nieuwe versie van de ING-app verschijnt aan de linker onderkant bij het invoeren van de pincode een icoontje met een microfoon. Druk hierop en je kunt inloggen met je stem, door de zin ‘Luister naar mijn stem en je weet wie ik ben’ in te spreken. Een vrij lange zin, maar misschien wordt het in de toekomst mogelijk om een kortere zin of zelfs alleen je naam in te spreken om de app te ontgrendelen. Naast de app ontgrendelen kun je via de stemherkenning ook  bij Inge  een betaling bevestigen.

ing-inge

Voordat je de functie kunt gebruiken, is het wel nodig om de stemontgrendeling in te stellen. Dit doe je via de instellingen, waarna je enkele keren wordt gevraagd om bovenstaande zin in te spreken. Als de app jouw stem goed heeft herkend, is  de functie te gebruiken.

Download de ING-app

ING Bankieren is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download ING Bankieren in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu