De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

NS Reisplanner Xtra-update maakt app mooier en persoonlijker

Wouter Nijsen
7 juni 2017, 12:11
2 min leestijd
NS Reisplanner Xtra-update maakt app mooier en persoonlijker

De NS Reisplanner Xtra-app is van een grote update voorzien. Versie 5.0 maakt de populaire reis-app overzichtelijker, mooier en persoonlijker.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de vernieuwde NS Reisplanner Xtra-app

De NS Reisplanner Xtra-app heeft een grondige makeover gekregen, nadat de applicatie al een tijdje niet meer was bijgewerkt. Wat vooral opvalt is dat het design compleet op de schop is gegaan en een stuk overzichtelijker oogt dan voorheen. Waar functies eerder in een hamburgermenu ‘verstopt’ zaten, kun je nu direct vanaf het homescherm schakelen tussen de verschillende schermen. Hierbij gaat het om de reisplanner zelf, stations, je favoriete reizen en storingen.

Het nieuwe uiterlijk heeft ook als voordeel dat reizen op hetzelfde scherm worden getoond als waar je je begin- en eindbestemming invoert. Voorheen moest je telkens schakelen tussen menu’s als je bijvoorbeeld een verkeerd station had ingevoerd.

Widgets en storingen

Nieuw zijn de widgets, die je zelf kunt toevoegen en wijzigen. Zo is er bijvoorbeeld een weer-widget om vlug te checken of er een regenbui aankomt, en kun je je favoriete halte instellen. Vooral dat laatste is handig, omdat je hierdoor in één oogopslag ziet welke bussen er vanaf een halte vertrekken. De ‘Direct naar’-widget fungeert als een soort snelkoppeling naar de reisplanner, waarbij je twee veelgebruikte haltes gebruikt. In de toekomst wordt het ook mogelijk om trajecten aan de widget toe te voegen.

In de menubalk vind je ook actuele storingen. Hier zie je direct welke storing er zijn en welke invloed dat mogelijk op je reis heeft. Met een knopje kun je middels notificaties aangeven op de hoogte te willen blijven van de storing. Er zijn ook geplande storingen aanwezig, als er bijvoorbeeld werkzaamheden zijn.

Busradar en trajectbewaking

Helemaal nieuw in de NS Reisplanner-app is de busradar, een optie waarmee je in realtime de locatie van bussen kunt volgen. Dit werkt op dezelfde manier als de treinradar, die je te zien krijgt wanneer je een reis met de trein plant. Tijdens het wachten kun je dus vlug even checken waar de bus op dat moment is.

Tot slot kunnen gebruikers aan de slag met trajectbewaking. Met de blauwe actieknop in het tabblad ‘Mijn reizen’ voeg je een traject toe, waarna je precies ziet hoe laat en welke treinen er dan rijden. Tik je op het klok-icoontje, dan kun je een tijdsbereik en een aantal dagen kiezen. Tijdens die periode ontvang je vervolgens notificaties als er bijvoorbeeld vertraging of storingen zijn.

Download NS Reisplanner Xtra 5.0

De nieuwste versie van de Reisplanner-app wordt de komende dagen gefaseerd uitgerold. Het kan dus even duren voordat de update voor jouw toestel beschikbaar is. Via onderstaande link check je of je de app al kunt bijwerken.

Download NS Reisplanner Xtra in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's