Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze vijf toffe games zijn sterk afgeprijsd wegens de kerstdagen

Redactie
22 december 2014, 22:00
5 min leestijd
Deze vijf toffe games zijn sterk afgeprijsd wegens de kerstdagen

Verschillende game-uitgevers hebben een aantal games sterk in prijs verlaagd voor de feestdagen. Sommige games zijn nu met een korting van tot wel tachtig procent in Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Rayman Jungle Run kost bijvoorbeeld momenteel nog maar tien cent. De apps zijn met name voor kinderen geschikt, maar de twee Rayman-spellen en Zombie City Defense vinden de papa’s en mama’s misschien leuker voor zichzelf.

Play Store kerstaanbiedingen: de vijf tofste games

1. Rayman Jungle Run

rayman jungle run

Rayman Jungle Run is wat je noemt een endless runner. Een endless runner is een game waarin je (soms letterlijk) eindeloos rent van punt a naar b, terwijl je je best doet de obstakels onderweg te ontwijken. In Rayman Jungle Run komt dat neer op exotische diersoorten vermijden, onder vallende bomen doorrennen en zo snel mogelijk van platformen afspringen die onder je voeten verdwijnen. In de wereld van Rayman moet je altijd op je hoede zijn.

Rayman Jungle Run is gemaakt met dezelfde techniek die we ook terugvinden in het console-spel Rayman Origins: het zogenaamde UbiArt Framework. Met deze game engine (de basis van een videogame) kan Ubisoft mooie plaatjes tevoorschijn toveren op alle schermen waar de games van het bedrijf op uitkomen, die ook nog eens heel fraai en vloeiend bewegen. Rayman Jungle Run kost nu tijdelijk slechts tien cent: ben je dus nog op zoek naar een uitdagende en mooie endless runner, geef deze Rayman-game dan een kans.

Download Rayman Jungle Run in Google Play (0,10 euro)

2. Rayman Fiesta Run

rayman fiesta run

Mocht je na het spelen van Rayman Jungle Run geen genoeg hebben gekregen van onze ledenmatenloze vriend, dan kun je je ook wagen aan Rayman Fiesta Run. In essentie is het hetzelfde spel, maar dan met een compleet nieuw thema. Rayman loopt in Fiesta Run door vier werelden en in totaal 75 levels en heeft sinds Jungle Run een aantal nieuwe moves geleerd, zoals glijden, zwemmen en krimpen tot een miniheld – want Rayman was nog niet klein genoeg.

Omdat Rayman Fiesta Run heeft dus wel wat nieuwe trucjes uit de kast gehaald, maar in de kern ren je nog steeds door de levels, terwijl je allerlei obstakels ontwijkt. Dit keer kun je ook Lums verzamelen voor een aantal bonussen, die je het leven gemakkelijker moeten maken tijdens de gekke festiviteiten in de game. Serieus, heb je ooit je doel moeten bereiken door op worstjes te stuiteren of door op limoenen te moeten duiken? Rayman Fiesta Run is nu tijdelijk voor vijftig cent te vinden in de Play Store.

Download Rayman Fiesta Run in Google Play (0,50 euro)

3. Zombie City Defense

zombie city defense

In Zombie City Defense begint de strijd om het redden van het menselijk ras pas echt. Je krijgt de taak op je de aarde te redden van hordes zombies die op je af komen. Dat doe je door een strategie op te zetten en die toe te passen in de vele levels van deze game. Door aan je verdediging te werken en overlevenden te rekruteren, zul je zien dat de lopende doden geen schijn van kans maken tegenover je superieure, werkende brein.

In je strijd tegen de zombies heb je toegang tot vlammenwerpers, shotguns, machinegeweren, tanks, artillerie en zelfs raketwerpers die meerdere raketten tegelijkertijd afvuren. Je moet ondertussen ook in de gaten houden welke units je in level kunt laten stijgen. Je speelt binnen een aantal gebieden die elk een andere strategie eisen. De game heeft ook een uniek grafisch design: alles lijkt zo uit een futuristische computer te komen, dankzij de keuze voor de hologrammen in plaats van normale gebouwen en units. Zombie City Defense kost nu 25 cent.

Download Zombie City Defense in Google Play (0,25 euro)

4. The World II Hunting BOSS

The World II Hunting BOSS

Wanneer een game van tevoren communiceert dat het geen microtransacties bevat, dan weet je hoe ver de gamesindustrie inmiddels gekomen is. De game The World II Hunting BOSS doet dat en met reden: want betalen om te winnen is een gigantisch saai gegeven. In The World II Hunting BOSS draait het namelijk maar om één ding: en dat is het omleggen van monsters die veel te groot en sterk zijn. En dat is nou precies waar de uitdaging ligt.

Ben je een fan van de Monster Hunter-serie van speluitgever Capcom, dan kun je The World II Hunting BOSS zeker waarderen. In het begin moet je het nog doen met slechts één held en weinig middelen, maar wanneer je de omgevingen gaat verkennen kom je al gauw bondgenoten, meer geld en meer spullen tegen. In de kern komt het hierop neer: hoe meer je doet, hoe meer je uit dit avontuur gaat halen. En meer uit dit avontuur halen, betekent met alsmaar groter wordende monsters vechten met maar één doel voor ogen: winnen. De game kost nu 0,40 cent.

Download The World II Hunting BOSS in Google Play (0,40 euro)

5. Mickey’s Color and Play!

Mickey's Color and Play!

Heb je een jong kind thuis rondlopen, dan ben je ongetwijfeld bekend met Mickey Mouse Clubhouse, een televisieserie waarin Mickey en zijn vriendjes op avontuur gaan en de problemen moeten oplossen met de ‘muisdoedingen’ die hen aan het begin van de aflevering zijn aangeboden. In de game Mickey’s Color and Play! zien we het ‘muisdoeding’ terug en dit keer helpt het jonge kids met wat activiteiten, zoals kleuren, foto’s en muziek maken.

Hoewel de app volledig in het Engels is, spreken de activiteiten de kinderen alsnog aan. Wanneer een kind een tekening ziet, dan snapt het dat je die kunt inkleuren. En rondom het scherm zijn er op dat moment genoeg opties om dat voor elkaar te krijgen, zoals kwasten, potloden, stempels en stiften; dingen waar kinderen maar al te bekend mee zijn. En het is Mickey Mouse, een vrolijke kindervriend die je nog nooit in de steek heeft gelaten. Eén van de leukste aspecten van Mickey’s Color and Play! is dat de 2D-Mickey omgezet kan worden naar 3D en daardoor ‘echt’ tot leven komt.

Download Mickey’s Color and Play! (0,89 euro)

→ Lees ook ons uitgebreide artikel met de beste Android games

Lees meer over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu