De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo stopt Pokémon GO Android-smartphones met roottoegang

Thomas Haenen
22 augustus 2018, 9:40
2 min leestijd
Zo stopt Pokémon GO Android-smartphones met roottoegang

Ontwikkelaar Niantic heeft nieuwe stappen gezet om Pokémon GO-spelers met geroote Android-smartphones uit te sluiten. Zo probeert het onder andere valsspelers te stoppen.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO rooten wordt geblokkeerd

Pokémon GO blokkeert sinds kort spelers met bestanden op hun smartphone die wijzen op roottoegang, zo ontdekten gebruikers op XDA Developers. Zodra het spel bijvoorbeeld een map met de naam ‘MagiskManager’ detecteert op het toestel, verschijnt de foutmelding “unauthorized_device_lockout” in beeld. MagiskManager is de naam van een populaire tool om je smartphone mee te rooten.

Pokémon GO rooten

Ook als de app geen permissie heeft om bestanden op je toestel te openen, wordt de blokkade nog toegepast. Ontwikkelaar Niantic scant bij het opstarten van Pokémon GO namelijk automatisch op de aanwezigheid van gevoelige bestandsnamen en mappen. Ook als de ‘MagiskManager’-map leeg is wordt de gebruiker nog geblokkeerd.

Dit kun je met een geroote Android-smartphone

Met roottoegang is het mogelijk om vergevorderde aanpassingen te maken aan de software op je Android-smartphone. Zo kun je de interface volledig veranderen of meer instellingen aanpassen. Veel fabrikanten maken het echter lastig om roottoegang te krijgen. Omdat sommige aanpassingen je toestel onbruikbaar kunnen maken, raak je vaak ook je garantie kwijt zodra je root.

Met een geroote Android-smartphone kun je bovendien aanpassingen maken aan apps. Zo kun je je zelf gratis toegang geven tot functies waarvoor je normaal moet betalen. Daarnaast kun je valsspelen in apps. Heb je roottoegang, dan kun je jezelf bijvoorbeeld betere wapens geven in Fortnite of PUBG of zeldzame Pokémon in Pokémon GO. Ook kun je een valse gps-locatie kiezen, zodat het voor de game lijkt alsof je in een andere regio zit.

Voorlopig kun je de blokkade alleen omzeilen door alle bestanden en mappen te verwijderen die door Niantic als ‘verdacht’ bestempeld worden. De ontwikkelaar heeft echter geen lijst vrijgegeven van het opgestelde filter, waardoor de spelers voorlopig uitgesloten zijn.

Lees meer over Pokémon GO

Bron afbeelding: ArsTechnica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu