De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

PostNL-app laat je ‘live’ de bezorger van je pakket volgen

Dennis de Vries
26 november 2019, 11:06
2 min leestijd
PostNL-app laat je ‘live’ de bezorger van je pakket volgen

Gebruikers kunnen in de Android-app van PostNL sinds kort de locatie van hun pakket volgen. De functie is beschikbaar bij avond- en spoedbezorgingen.

Lees verder na de advertentie.

Via PostNL ‘live’ je pakket volgen

Als je een pakketje hebt besteld, dan kun je de bezorging straks nog nauwlettender in de gaten houden. De PostNL-app laat op een kaart zien hoever de bezorger op zijn route vordert. Ook is te zien hoeveel bezorgadressen de bezorger nog te gaan heeft voor hij bij jou aanbelandt.

De nieuwe functie is stilletjes uitgerold, zo ontdekte Androidworld. PostNL laat desgevraagd aan Android Planet weten dat het de nieuwe functionaliteit voor alle gebruikers van de Android en iOS-app beschikbaar stelt, maar dat het alleen nog werkt voor avond- en spoedbestellingen. Het bedrijf is van plan het op termijn ook beschikbaar te maken voor normale bezorgingen, maar wanneer is nog niet bekend.

Mijn Post

In de PostNL-app was het al mogelijk om de bezorgstatus van je pakket te volgen. Daarvoor kon je in de app inloggen in het ‘Mijn Post’-gedeelte. Deze nieuwe functie zorgt dat je tot in meer detail kunt zien waar je pakket zich op een bepaald moment bevindt.

Helemaal live is de locatie van jouw pakket niet. Op de kaart wordt alleen aangegeven wat het laatste bezorgadres van de bezorger is geweest. Helemaal vlekkeloos lijkt het bovendien niet te gaan. Het aantal te bezorgen pakketten fluctueert regelmatig, waardoor de gegeven informatie niet heel zinvol is. Een woordvoerder van PostNL laat tevens weten dat, zodra de bezorger eenmaal van zijn geplande route afwijkt, het kaartje en dus de locatie van de bezorger niet meer te zien is.

Op tijd voor Black Friday?

PostNL is al sinds 20 augustus bezig om de bezorging op deze manier in de app weer te geven. Omdat reguliere dagbezorgingen nog niet op deze manier worden weergegeven, is het waarschijnlijk niet mogelijk om jouw bestellingen van Black Friday of Cyber Monday ‘live’ te tracken in de PostNL-app.

Download PostNL in de Play Store (gratis)

Bron: Androidworld
Bron afbeelding: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu