Potential Beta: kekke app houdt de accu van je Android-toestellen in de gaten

Gijs Ettes
22 oktober 2014, 15:08
1 min leestijd
Potential Beta: kekke app houdt de accu van je Android-toestellen in de gaten
Potential Beta

Potential Beta is een kekke app om het batterijniveau van je Android-toestellen te monitoren. Zoals de naam al doet vermoeden bevindt de app zich momenteel nog in bèta, maar met de functionaliteit is niets mis. Bovendien ziet Potential er fraai uit dankzij de minimalistische interface met Material Design.

Nadat je in de app een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het koppelen van Android-toestellen, mits deze met wifi verbonden zijn uiteraard. Vanuit de app zie je het batterijniveau en de status van de wifi- en bluetoothverbinding. Je kunt instellen dat Potential een notificatie geeft als een of meerdere apparaten beneden een bepaald accupercentage gaan.

Lees verder na de advertentie.

Potential Beta downloaden

Vervolgens kun je vanuit de app wifi of bluetooth op het desbetreffende toestel uitschakelen om de accu te besparen. Je kunt afzonderlijke toestellen een naam geven (bijvoorbeeld ‘smartphone Gijs’) en desgewenst hun status via een pc raadplegen.

Potential Beta is nog volop in ontwikkeling en zal op korte termijn ondersteuning krijgen voor Android Wear-smartwatches. Ook zijn de makers voornemens om een widget en apps voor Mac en Linux te ontwikkelen. Voor de Android-app is 1,8MB benodigd en Android 4.1 of nieuwer.

Download Potential Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu