De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Deze 5 dingen maken van Reigns een topgame

Erwin Vogelaar
16 augustus 2016, 20:10
2 min leestijd
Deze 5 dingen maken van Reigns een topgame

Android-game Reigns is snel in de ranglijsten van de Play Store geklommen en dat is niet voor niets. De game heeft namelijk een hoop te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Reigns

Het gebeurt niet vaak dat een Android-game die geld kost nog zo snel een hit wordt, maar Reigns gaat als een dolle. Dit is goed nieuws, want het betekent dat smartphonegamers nog zitten te wachten op originele concepten waarmee echt iets nieuws geprobeerd wordt. Heb je de game nog niet zelf geprobeerd? Wij krijgen er geen genoeg van en wellicht kunnen we jou ook overtuigen.

1. Reigns gebruikt Tinder als gameplay

In Reigns speel je een jonge koning die plots over een koninkrijk moet heersen. In je loopbaan moet je allerlei moeilijke keuzes maken en die keuzes kunnen onvoorziene gevolgen hebben. Klinkt ingewikkeld? Dat valt wel mee, want de game speelt als de populaire dating-app Tinder. Bij elke keuze hoef je enkel naar links of rechts te swipen om aan te geven of je het met de keuze eens bent of niet. Dit systeem werkt bijzonder fijn en wie weet word je door het spelen nog wat beter in Tinder ook.

Reigns

2. Lekker uitdagend

Ondanks dat de gameplay heel gehouden wordt, is de game toch aardig uitdagend. Je moet namelijk goed de bevolking, je geld, het leger en de religie van je koninkrijk in balans houden. Zakt één van deze metertjes te ver, dan ben je dood. Stijgt één van deze metertjes te hoog, dan ben je ook dood. Met elke keuze moet je dus deze metertjes in de gaten houden.

3. Zoveel humor

Ook al ga je dood, dan gaat het verhaal gewoon verder met je opvolger. Door het spelen kom je steeds meer belangrijke personages tegen, zoals een vreemde dokter en een heks. Heb je deze personages eenmaal ontdekt, dan blijven ze ook bij je opvolgers aanwezig. Elk personage heeft wel iets grappigs en je koninkrijk komt constant in de meest bizarre situaties terecht. Een miauwende groep nonnen en de duivel die je via een hond aanspreekt is nog maar het begin. De game is daarnaast erg slim geschreven, waardoor het leuk blijft om te spelen.

4. Verplicht experimenteren

Naast het proberen zolang mogelijk te overleven, word je ook gevraagd om kleine taken te volbrengen. Bijvoorbeeld het uitvoeren van een duel, het krijgen van een zoon of “neem de blauwe”. Dit zorgt ervoor dat je gaat experimenteren in je keuzes zodat je aan deze opdrachten kunt voldoen. Hierdoor blijf je ook niet op een herhalend zelfde pad zitten, maar beleef je nieuwe vreemde verhaallijnen.

5. Reigns is super origineel

Bovenal worden we blij van Reigns omdat het een compleet origineel concept is. Het gebruikt elementen die we kennen zoals Tinder, en weet ook wat mee te plukken van pc-game Crusader Kings, maar een game zoals dit hebben we nog nooit gespeeld. Applaus!

Download Reigns in Google Play (3,29 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's