Retune: de beste (en gratis!) iTunes remote voor Android

Redactie
1 januari 2013, 10:33
1 min leestijd

Een fijn mailtje in de mailbox van Android Planet-lezer Stefan die graag de gratis iTunes-remote Retune onder de aandacht wilde brengen. Stefan houdt van het Holo-design bij apps en daar houdt Retune zich – in tegenstelling tot het populaire iTunes Remote – zich aan. Retune is beschikbaar voor zowel Android-smartphones als -tablets, heeft voor beide apparaten een aparte interface en verbindt ook met het nieuwe iTunes 11.

Retune biedt vrijwel alle opties die je van een uitgebreide iTunes-remote verwacht. Je kunt het huidige nummer bekijken, zoeken op trefwoord, door je afspeellijsten scrollen, genre’s selecteren en natuurlijk ook al je niet-muziek content beheren. Daarnaast heeft Retune verschillende handige widgets voor in de notificatiebalk, op het lockscreen of gewoon voor je homescreen, waardoor je de app altijd gemakkelijk kunt bedienen. Stel in hoe lang de app verbonden moet blijven en je kunt enorm snel je iTunes vanaf de bank besturen.

Lees verder na de advertentie.

Het aanpassen van het iTunes-volume gaat via de volumeknoppen van je Android-toestel. De app is beschikbaar in een lichte en donkere versie en werkt op tablets door de uitgebreide interface net iets fijner. Andere belangrijke opties, zoals het bepalen van het volgend te spelen nummer, een afspeellijst herhalen of juist shufflen en een waardering geven aan een nummer, zijn allemaal in Retune mogelijk.

Retune is gratis, maar het wordt door de ontwikkelaar enorm gewaardeerd als je een donatie kunt geven. De donatielink is te vinden in de instellingen.

Download: Retune (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu