SkipTheMenu nu ook voor Android: omzeil ellenlange telefoonmenu’s

SkipTheMenuDe app SkipTheMenu, waarmee het mogelijk is om telefoonmenu’s te omzeilen en direct een klantenservice te bereiken, is er nu ook voor Android. De app maakt gesproken keuzemenu’s visueel, zodat je in een paar klikken de juiste afdeling te pakken hebt.

Momenteel bevat SkipTheMenu de gegevens van 35 organisaties, waaronder de grote telecomproviders, verzekeraars en banken. Nadat je de app start, kies je het gewenste bedrijf dat je wilt bereiken en vervolgens de afdeling waarnaar je op zoek bent. Zo kan het zijn dat je een klacht hebt over een bepaalde bestelling of de dienstverlening van een bedrijf; door even door te klikken in de app word je direct doorverbonden met de gewenste afdeling, zodat je tijd, kostbare belminuten en geld bespaart.

Geld besparen

Skipthemenu androidJaarlijks worden er naar schatting alleen al in Nederland 250 miljoen belminuten verspild door het luisteren naar keuzemenu`s en daar wil SkipTheMenu wat aan doen. Hoe vervelend is het immers om naar een lijzige stem te luisteren die de opties langzaam opleest? Als je dan vervolgens ook nog de foute keuze maakt, begint het hele proces opnieuw.

SkipTheMenu maakt hier een einde aan. De simpele interface laat je onder andere snel afdelingen van ANB AMRO, IKEA, de Belastingdienst en diverse providers en verzekeraars bereiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vooral bij Tele2 is dat wenselijk: het bedrijf biedt immers meerdere producten aan en heeft een keuzemenu waar je `u` tegen zegt. Vanuit SkipTheMenu kies je of je vraag gaat over mobiel, televisie, internet, vaste telefonie en ga zo maar door. Vervolgens kom je direct in contact met de persoon van de klantenservice die je verder kan helpen.

SkipTheMenu downloaden

De app zal overigens doorlopend van updates worden voorzien, zo geven de makers aan in gesprek met AndroidPlanet. Daarnaast worden op termijn Mastercard, VISA, PostNL, Wehkamp, EnergieDirect, Oxxio, HEMA, CJIB, Consumentenbond en de UWV toegevoegd aan de lijst met bedrijven.

SkipTheMenu is gratis te downloaden via onderstaande link. De app werkt met vrijwel elke Android-versie en vereist 11MB aan opslagruimte. Lees er meer over op de officiële website.

Download: SkipTheMenu (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.