4 goede apps om je foto’s te delen met vrienden of familie

Bart Vuijk
30 maart 2018, 16:55
3 min leestijd
4 goede apps om je foto’s te delen met vrienden of familie

Je telefoonfoto’s op Facebook zetten of in WhatsApp delen is niet altijd even handig. Bij Facebook moet je goed uitkijken wie de foto’s allemaal te zien krijgt, en bij WhatsApp zakken de plaatjes nogal snel weg in de berichtenbrij. We bespreken vier apps waarmee je gemakkelijk op je smartphone foto’s delen kunt.

Lees verder na de advertentie.

1. Facebook Moments

Facebook heeft zoveel mogelijkheden om foto’s te delen via de Facebook-app zelf en Messenger, dat je de Moments-app bijna zou vergeten. Met deze app kun je fotoalbums samenstellen op basis van datum, herkende gezichten, en gebeurtenissen. Die albums kun je vervolgens delen met de – al dan niet automatisch herkende – vrienden die op de foto’s voorkomen, of anderen naar keuze.

Op deze manier kun je heel precies bepalen wie je foto’s te zien krijgt, of je al je foto’s van een bepaalde gebeurtenis met één of meerdere ontvangers delen. Dat kan met tientallen foto’s tegelijk. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld met een groep naar een concert of reünie bent geweest, en al je foto’s in één klap met de groep wilt delen.

De kwaliteit wordt tijdens de verzending van de foto’s wel verminderd. Wil je dat de ontvanger de foto ook wil kunnen afdrukken of op groot formaat bekijken, dan is Facebook Moments niet de goede app. Voor online gebruik volstaat de kwaliteit wel.

Download Facebook Moments in Google Play (gratis)

2. Flickr

Met Flickr kun je automatisch al je foto’s naar de Yahoo-cloud sturen. Vandaaruit kun je ze delen met anderen. Daarbij kan worden aangegeven of alleen familie, vrienden of iedereen ze mag zien. De kwaliteit van de foto’s blijft hetzelfde als op de telefoon waarmee ze zijn gemaakt. Er kan gratis tot 1 terabyte aan foto’s worden opgeslagen bij Flickr, meer dan genoeg voor vele tienduizenden foto’s.

Flickr biedt je de mogelijkheid om op je telefoon zelf eenvoudige fotobewerkingen uit te voeren. Belichting en scherpte kunnen worden ingesteld. Je kunt ook met de app zelf foto’s maken in plaats van met de standaard camera-app. Heb je even niets te doen, bijvoorbeeld tijdens het wachten op een trein, dan kun je je vergapen aan de meestal prachtige foto’s die professionele fotografen in de app delen.

Download Flickr in Google Play (gratis)

3. FotoSwipe

Ben je als Android-gebruiker wel eens jaloers op iPhone-bezitters die heel eenvoudig via AirDrop supersnel hun foto’s met elkaar delen? Dat kan ook met jouw telefoon. Voor FotoSwipe moet je vlakbij de ontvanger zijn, die de app ook geïnstalleerd moet hebben op zijn telefoon.

Ga naast elkaar staan, zoek een aantal foto’s uit op je telefoon, tik op de naam van de telefoon van degene die naast je staat, en razendsnel worden via bluetooth alle foto’s zonder enig kwaliteitsverlies verzonden. Het mooie is: dit kan tussen Android-telefoons onderling, maar werkt ook met iPhones.

FotoSwipe is nuttig als je samen nog op de zoëven genoemde reünie bent, en snel je foto’s of groepsselfies wilt delen met een andere bezoeker. Zo hoef je niet achteraf te modderen met deel-apps, Facebook, WhatsApp of e-mail, en er zit ook geen cloud tussen.

Download FotoSwipe in Google Play (gratis)

4. Picaboo

Met Picaboo kun je tot driehonderd foto’s in één keer delen. De ontvangende partij hoeft de app niet eens te hebben; je kunt een link delen via een ander platform, zoals WhatsApp of Facebook Messenger. Helaas is ook bij deze app de kwaliteit niet verzekerd; de ontvanger krijgt een verkleinde versie van het origineel.

Voor Picaboo moeten zowel ontvanger als verzender zich aanmelden bij de app. Daarna hoef je alleen maar de naam van de ontvanger in te voeren om een selectie van foto’s uit je eigen telefoon te delen. De app bewaart de foto’s drie dagen in de cloud, als ze nog niet zijn gedownload door de ontvanger. Daarna worden ze uit de cloud gewist, zodat je foto’s niet op onduidelijke plekken op internet blijven rondhangen. Met Picaboo kun je foto’s die al in je telefoon staan opsturen, maar er ook een maken en die meteen versturen.

Download Picaboo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu