De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Zo plaats je 3D Stickers in Snapchat

Erwin Vogelaar
13 april 2016, 19:20
2 min leestijd
Zo plaats je 3D Stickers in Snapchat

Snapchat heeft weer een toffe nieuwe functie bedacht. Het is nu mogelijk om emoji op bewegende objecten te plakken via 3D Stickers.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat 3D Stickers

Snapchat blijft maar innoveren om zijn  app interessant te houden. De nieuwste toevoeging is de 3D Sticker. Deze stickers zijn bijzonder, want je kunt ze plakken in een video waarna ze blijven hangen  op het object waar je de sticker op geplaatst hebt. Het gaat hier om emoji-stickers, dus stel je voor dat je een katten-emoji over de kop van je kat plakt en deze op de kop blijft zitten als de kat beweegt. Dat ziet er dan zo uit:

snapchat 3d stickers

Het is een toffe functie  die voor nieuwe soorten snapvideo’s kan zorgen. Om zelf een 3D Sticker toe te voegen neem je een video op en kies je voor de sticker-knop. Je moet dus niet naar de emoji-knop voor een emoji-sticker. Plaats vervolgens de sticker over het gewenste object en druk iets langer om de sticker te plaatsen.

De bijzondere technologie achter deze 3D Stickers is waarschijnlijk in de handen van Snapchat gekomen na het aannemen van Eitan Philipski, die gewerkt heeft aan Vuforia. Dit is een augmented reality-technologie waarbij virtuele elementen vastgezet worden in de omgeving. Snapchat loopt met deze vernieuwingen weer ruim voor op bedrijven als Facebook, als het gaat om video.

In de vorige update van Snapchat werd Chat 2.0 geïntroduceerd, een flinke uitbreiding van de chatfuncties binnen de app. Hier werden de stickers geïntroduceerd, maar ook meer mogelijkheden om makkelijker met elkaar te (video)bellen. Ook wordt sinds deze update de volgende Story direct afgespeeld als de vorige klaar is.

Snapchat downloaden

De nieuwe functie wordt nu uitgerold naar de Android-versie van Snapchat. iOS-gebruikers moeten langer wachten. Snapchat is via onderstaande link gratis te downloaden in Google Play.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu